aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 14 octombrie 2012

Apple ar putea înlocui Samsung cu un alt furnizor de chipuri


Analistul Gus Richard de la Piper Jaffray are o teorie interesantă despre posibilitatea ca Apple să îşi schimbe furnizorul de chipuri, înlocuindu-i pe cei de la Samsung cu altă companie. Acesta ar putea fi rezultatul bătăliei dintre cele două companii, soldată cu multe procese în ultimii ani.
 
Apple ar putea înlocui Samsung cu un alt furnizor de chipuri

Richard afirma că Apple este în discuţii cu compania TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) în legătură cu producţia de chipuri folosind procesul de 20 nm. O sursă din cadrul industriei chipseturilor confirma teoria analistului, afirmând şi că relaţia dintre Apple şi Samsung s-a deteriorat destul de mult, ambele părţi fiind gata să îşi îndeplinească ultimele obligaţii şi să încheie contractul. Se pare că Apple ar apela la TSMC pentru producţia de chipuri quad core, de această dată. Revenind la analistul de la Piper Jaffray, tot el afirmă că posibila dependenţă a Apple de TSMC ar duce la probleme dintre producătorul de chipuri din Taiwan şi partenerii săi deja existenţi.

Comenzile nu vor mai putea fi onorate şi se va ajunge la situaţia celor de la Qualcomm, care au avut cereri prea mari pentru procesorul Snapdragon S4 şi nu au mai făcut faţă comenzilor. Evident, nu vă aşteptaţi ca tranziţia de la chipurile produse de Samsung să se facă imediat. Apple va trebui întâi să scadă volumul de comenzi de la Samsung şi să îl crească pe cel către TSMC. Apoi trebuie că Apple să le trimită taiwanezilor designul procesorului care trebuie produs, iar zvonurile afirmă că acesta va intra în producţie către finalul lui 2013.

Vă reamintesc că în acest moment, cel mai nou chip de la Apple este A6, folosit pe iPhone 5 şi produs de Samsung cu procesul de 32 nm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget