aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

marți, 16 octombrie 2012

Apple dată în judecată pentru tehnologia de iluminare LED de pe iPad 3 şi MacBook Pro


După ce Apple a rezolvat amiabil problema cu ceasul copiat de la Swiss Railways, iată că un alt potenţial proces le pune probleme. Compania LED Tech Development a pornit deja acţiunile legale pentru a da Apple în judecată, pe baza încălcării de brevete. E vorba aici despre 4 brevete pe care iPad 3 şi MacBook Pro le încălca, în ce priveşte iluminarea LED.
 
Apple dată în judecată pentru tehnologia de iluminare LED de pe iPad 3 şi MacBook Pro

Charle Lemaire, unul dintre inventatorii din spatele tehnologiei afirma că aceste brevete sunt folosite şi de companii că Lockheed Martin, Nuance Communication şi alte nume mari. Deocamdată acţiunea legală a fost înaintată în Delaware, SUA, sub formă de plângere formală la tribunal. Problema companiei este că produsele Apple folosesc semnal de modulare pe bază de puls pentru a pune în funcţiune LED-urile, cel puţin pe iPad 3 şi MacBook Pro. E interesant că în documentele oficiale se menţionează o sursă de lumină LED pentru o laterna portabilă, ceea ce nu e cazul pentru Apple.

Pe de altă parte, LED Tech a dat în judecat deja un lanţ de magazine care vinde lanterne ce îi folosesc brevetele. Brevetele lor acoperă şi camera video şi sisteme de iluminare cu LED-uri ataşate. Deocamdată nu a fost asociat un judecător acestui caz şi s-ar putea să se ajungă la o înţelegere şi aici, după cum s-a întâmplat şi cu elveţienii de la care luase Apple acel ceas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget