aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 14 octombrie 2012

Apple fură... şi se jura că nu fură; Licenţiază designul de ceas de la Căile Ferate Elveţiene


Apple e acea companie din SUA celebra atât pentru iPhone şi iPad, cât şi pentru secretomanie şi procesomanie. Paranoia că designurile sale îi sunt furate de Samsung pare acum ipocrizie curată, mai ales când aflăm că Apple a furat fără jenă designul de aplicaţie ceas din iOS 6.0 de la Căile Ferate Elveţiene, iar acum plăteşte licenţa pentru acest design, fortată de imprejurări.
 
Apple fură... şi se jura că nu fură; Licenţiază designul de ceas de la Căile Ferate Elveţiene

Cu ceva timp în urma compania din Cupertino fusese acuzată că a folosit un design de ceas al cărui copyright era deţinut de Swiss Railways. Deşi Apple a negat tot, se pare că a folosit produsul intelectual fără acordul păgubitului, iar acum când au fost prinşi cu furtul trebuie să plătească pentru licenţă. Termenii înţelegerii dintre Apple şi Căile Ferate Elveţiene nu sunt cunoscuţi, procedeu clasic pentru Apple, atunci când pierde ceva: ascundem cifrele sub covor.

Totuşi reţineţi că Apple are 100 de miliarde de dolari cash gata oricând să cumpere avocaţi sau licenţe după pofta inimii, deci înţelegerea cu Swiss Railways nu a fost o problemă. Voi ce părere aveţi? Trebuie că Apple să fie lăsată să scape aşa de uşor de această dată, sau se cere o sancţiune?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget