Noul sistem de operare Windows 8 poate fi precomandat de vineri in Statele Unite, varianta Windows 8 Pro fiind disponibila la un pret de 69,99 dolari pentru utilizatorii care au deja Windows 7, Vista sau XP si vor sa treaca la cea mai noua versiune.
Reprezentantii Microsoft Romania au declarat, pentru Mediafax, ca partenerii retail locali vor lansa in zilele urmatoare "oferte similare pentru Windows 8 Upgrade si device-uri noi Windows 8".
Pentru clientii din Romania este disponibila si oferta Windows Upgrade valabila pentru PC-urile cu Windows 7 preinstalat, cumparate in perioada 2 iunie 2012 - 31 ianuarie 2013, prin care se poate face trecerea la Windows 8 Pro contra unui pret estimativ de 14,99 dolari.
Pachetul retail a fost modificat semnificativ fata de variantele anterioare, Microsoft optand pentru un ambalaj mai subtire, mai usor si mai viu colorat. Compania a postat pe pagina de Facebook a Windows poze cu noile ambalaje.
Sistemul de operare poate fi precomandat in SUA de la Microsoft Store, Amazon.com, Newegg.com, Best Buy, Staples, Office Depot si alti retaileri, a anuntat Microsoft pe blogul echipei Windows.
Astfel, posesorii de licente Windows 7, Vista sau XP pot face upgrade la Windows 8 Pro pentru 69,99 dolari. La acelasi pret, clientii pot opta pentru o varianta fara suport media (DVD), primind numai codul necesar pentru activarea produsului.
Variantele OEM, destinate preinstalarii pe PC-uri noi, pot fi achizitionate la preturi de 99,99 dolari in cazul Windows 8, respectiv 139,99 dolari pentru Windows 8 Professional.
Pachetele retail independente de upgrade nu au aparut inca pentru precomanda, preturile fiind necunoscute pentru moment.
Tot de vineri, clientii pot precomanda PC-uri cu Windows 8 preinstalat de la companiile producatoare, precum Acer, Asus, Dell, HP, Samsung sau Sony, precizeaza Microsoft.
De asemenea, consumatorii care au cumparat deja sau vor achizitiona un PC cu Windows 7 preinstalat in perioada 2 iunie 2012 - 31 ianuarie 2013 vor putea trece la Windows 8 Pro pentru 14,99 dolari, oferta valabila si in Romania.
Windows 8 va putea fi utilizat incepand din 26 octombrie, cand va avea loc lansarea oficiala a produsului.
Clientii care vor astepta pana pe 26 octombrie vor putea face upgrade online la Windows 8 Pro de pe site-ul Windows.com, la un pret de 39,99 dolari, potrivit ofertei anuntate de Microsoft pentru Statele Unite.
Ofertele de upgrade sunt limitate la cinci licente per client, iar preturile afisate sunt estimative.
Odata cu lansarea Windows 8 va ajunge pe piata si tableta Microsoft Surface prezentata in acest an de companie, bazata pe noul sistem de operare.
La scurt timp dupa lansarea Windows 8 si a tabletei Surface sunt asteptate si smartphone-urile echipate cu Windows Phone 8. Nokia, HTC si Samsung au prezentat deja mai multe modele.