aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Cum să afișați imaginea de pe ecranul telefonului, pe cea a calculatorului, prin wi-fi! (Android)


Recent, am fost întrebat dacă există o soluție de a partaja imaginea afișată pe ecranul telefonului, pe monitorul calculatorului, prin wireless, pentru prezentări. Răspunsul este da, avem posibilitatea, folosind un protocol VNC (Virtual Network Computing), dar există niște neajunsuri care trebuie luate în considerare.
 
Cum să afișați imaginea de pe ecranul telefonului, pe cea a calculatorului, prin wi-fi! (Android)

Poate cel mai mare inconveient al folosirii unui protocol VNC, este că aplicația pentru Androidnecesită root. Nu sunt multe aplicații dispnibile pe Store care să acționeze ca Server VNC, de fapt, am găsit decât două și doar una dintre ele a funcționat cum trebuie. Presupunând că aveți root, haideți să vedem cum stabilim o conexiune.

Avem nevoie, în primul rând, de software-ul pentru PC-ul ce rulează Windows. Există alternative și pentru Mac și Linux. Este vorba de VNC Viewer 4, care poate fi descărcat gratuit de aici, fie ca executabil pentru instalare, fie arhivă, variantă portabilă ce nu necesită instalarea. Aplicația pentru Android se numește VNC server și poate fi descărcată gratuit de pe Store. Porniți aplicația și activați server-ul folosind butonul afișat pe ecran. Veți observa că starea este afișată ca Online iar sub status observăm adresele de IP care trebuie să le introducem în clientul pentru PC. Accesăm VNC Viewer pe calculator și introducem respectiva adresă. Apăsăm OK și vom vedea imaginea telefonului pe ecranul calculatorului.
 
Cum să afișați imaginea de pe ecranul telefonului, pe cea a calculatorului, prin wi-fi! (Android)

Este recomandat să setați o parolă în aplicația pentru Android, folosind meniul de setări, pentru securitate sporită. Mai putem seta caracteristici foarte importante, cum ar fi orientarea și mărimea ecranului sau input-ul folosind tastatura și mouse-ul calculatorului. Tranzițiile nu sunt cele mai fluente, în special când avem de-a face cu ecrane HD, cum este cel de pe Galaxy Nexus, însă sunt de părere că puteți realiza fără probleme o prezentare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget