aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

joi, 11 octombrie 2012

Cum sa revii la firmware stock pe Samsung Galaxy S2 GT-I9100

Acest tutorial este destinat celor ce doresc sa revina la firmware-ul ce a venit cu telefonul din fabrica (ROM stock).
Rugamintea mea ar fi sa cititi instructiunile cu atentie si sa urmati pasii exact in ordinea in care apar aici! Nimeni nu isi va asuma raspunderea pentru date pierdute, defectiuni ale dispozitivului, etc!

1) Asigurati-va ca telefonul este incarcat (minim 50%, recomandat 100%)

2) Asigurati-va ca PC-ul este in stare perfecta de functionare (fara bad-uri HDD, erori memorie, etc), precum si cablul USB sa fie intact, fara vreun defect vizibil.

3) Descarcati si instalati Kies (asta daca nu este instalat). Kies va instala ultima versiune a driverelor USB pentru telefoane Samsung.

4) Inchideti din manager-ul de activitati Windows (CTRL + ALT + DEL) orice aplicatie ce contine string-ul "kies" in nume. Asigurati-va ca sunt inchise toate procesele apartinand Samsung Kies! De asemenea este recomandata inchiderea aplicatiei antivirus.

5) Descarcati Odin si CheckFusDownloader.

6) Deschideti CheckFusDownloader, lasati-l sa-si actualizeze baza de date cu firmware-uri disponibile dupa care dati click pe primul tab din dreapta, selectati "Android", in al doilea tab "GT-I9100", iar in al treilea tab selectati regiunea telefonului. De exemplu: "Romania (Cosmote) - GT-I9100LKACOA". Dati click pe "Check firmware", urmat de "Download". Selectati o locatie accesibila de salvare a fisierului. Dupa ce procesul de descarcare, verificare si decriptare s-a finalizat despachetati arhiva rezultata, urmand ca fisierul despachetat sa aiba extensia ".tar"/".md5". Acesta este firmware-ul stock ce urmeaza sa il flashuiti cu Odin.

7) Faceti un backup al fisierelor prezente pe telefon (internal SD)! Aceste fisiere se vor pierde odata cu revenirea la stock. Contacte va recomand sa le sincronizati cu contul Google, iar pentru aplicatii puteti utiliza Titanium Backup.

8) Despachetati Odin si deschideti-l. Dat fiind faptul ca fisierele firmware descarcate cu ajutorul CheckFusDownloader sunt de tip "one file", NU va trebui sa selectati "Re-Partition" si "PIT". Lasati optiunile asa cum sunt ele in mod implicit. Dati click pe "PDA" si selectati fisierul despachetat din fisierul descarcat cu CheckFusDownloader(pasul 6). Asigurati-va ca are extensia ".tar"/".md5"!

9) Opriti telefonul si puneti-l in download mode. Pentru a intra in download mode tineti apasate simultan tastele <volum jos> <home> <butonul power> pana ce logo-ul Samsung apare. Apasati <volum sus> pentru a continua. Conectati telefonul la calculator. Lasati driverele USB sa se configureze (ar trebui sa apara un mesaj cum ca hardware-ul s-a instalat cu succes). Dati click pe "Start" din Odin si asteptati ca procesul sa se finalizeze. Telefonul ar trebui sa se restarteze odata cu terminarea procesului. 

10) Faceti un hard reset pentru a va asigura ca totul functioneaza cum trebuie. Pentru a realiza acest lucru deschideti meniul apelare si tastati *2767*3855#. Telefonul ar trebui sa se reporneasca, iar in cateva minute sa booteze din nou in sistemul de operare. Felicitari! Acum aveti instalata ultima versiune de firmware oficial pe telefonul vostru!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget