aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 8 octombrie 2012

Cum te spioneaza furnizorul tau de internet? Iata cum


Operatorii telecom au acces la tot mai multe informatii despre activitatea online a clientilor, lucru ce ii sperie pe multi internauti. Afla cum te poate spiona furnizorul tau de internet, potrivitPCWorld, care sunt detaliile legii "Big Brother" in Romania si ce poti face pentru a te proteja de curiozitatea operatorilor telecom.
Deocamdata furnizorii de internet nu ar putea vedea pe un ecran tot ce vezi si tu atunci cand navighezi online, dar multitudinea de informatii ce le stau la dispozitie este extrem de apropiata de acest scenariu infricosator.
1. Ce date poate colecta furnizorul de internet?
Dan Auerbach, specialist al Electronic Frontier Foundation, asociatie pentru protejarea drepturilor internautilor, sustine ca cele mai multe informatii colectate de furnizorii de internet sunt "metadata". Operatorii telecom colecteaza in principal informatii despre adrese IP si numere port ce ar putea fi folosite pentru a estima vizitele pe anumite site-uri.
In limitele legislatiei din SUA, operatorii telecom au acces si la mai multe informatii despre activitatea online a clientilor, insa nu le pot accesa decat la cererea autoritatilor. Si in Europa, datele utilizatorilor ar putea fi obtinute de autoritati, insa doar cu un ordin judecatoresc special.
Cum te spioneaza furnizorul tau de internet? Iata cum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget