aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

marți, 16 octombrie 2012

Cum va arăta piaţa de tablete în perioada sărbătorilor de iarnă 2012; Microsoft promite!


În această lună Microsoft va lansa în sfârşit Windows 8 şi mult aşteptatele tableteSurface, în vreme ce ne pregătim şi de un presupus debut al lui iPad Mini, pe data de 23 octombrie. Aici se adăugă şi lansarea apropiată a lui Amazon Kindle Fire HD, care ar trebui să ajungă şi în Europa până la finalul anului. Astăzi vom arunca o privire asupra modului în care va arăta piaţa de tablete către finalul acestui an, în perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Cum va arăta piaţa de tablete în perioada sărbătorilor de iarnă 2012; Microsoft promite! (Editorial)

În primul rând mă aştept la o invazie de tablete Windows 8 şi Windows RT, deoarece toţi marii producători au anunţat că vor lansa tabletele Win 8 pe 26 octombrie, odată cu debutul platformei. E vorba de tablete Sony, Acer, ASUS, Samsung, Lenovo, Toshiba şi Dell. Lista este enormă, iar varietatea formaturilor este impresionantă. Se merge mult pe ideea de tableta plus tastatura dock, care transformă device-ul într-un laptop, sau dacă îmi permiteţi chiar un ultrabook. Din păcate teama cea mare a posibilului cumpărător de tableta Windows 8 sau Win RT este preţul. Se vehiculează deja sume de 600 sau 800 de euro pentru tablete şi este pusă sub semnul întrebării disponibilitatea aplicaţiilor din Windows Store odată cu lansarea lui Windows 8, mai ales că numărul lor trebuie să fie destul de mare pentru a ţine publicul lipit de terminal. Şi asta o spunem gândindu-ne că posesorii de iPad au la dispoziţie peste 200.000 de aplicaţii dedicate.

Există tablete precum ASUS Vivo Tab RT, care sunt sigur că va cuceri piaţa, atât prin design, cât şi prin fluiditatea interfeței sale, dar încă o dată, cum rămâne cu preţul? Şi apoi, trecând la Amazon Kindle Fire HD, acest model impresionează prin rezoluţia de 1920 x 1200 pixeli pe un ecran de 8.9 inch. Tableta în varianta de 8.9 inch va fi disponibilă din noiembrie şi are un preţ de doar 299 de dolari, dar există şi o variantă de 7 inch, cu ecran cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi preţ de 199 dolari. Ambele modele sună bine, dar sunt adresate unui alt segment decât cumpărătorii de tablete Windows 8.
 
Microsoft Cloud

E clar ce vrea Microsoft să facă aici: să unifice un ecosistem în jurul noii experienţe Windows, un ecosistem care integrează cu uşurinţă Windows Phone 8, Windows 8, Xbox Live, Xbox Music şi terminalele mobile şi consolele asociate. Partajarea conţinutului între device-uri şi folosind cloud-ul se va face fără probleme şi la fel şi sincronizarea şi începe să sune bine această idee de ecosistem. Dacă până acum un pasionat de Android se imagina cu un Nexus 7, un laptop şi un Galaxy Nexus lângă el, perfect interconectate, ei bine acum ne gândim la un posesor de Nokia Lumia 920, cu o tabletă Surface RT şi un Xbox 360, între care conţinuturile "curg" lin şi toată interfaţa ni se prezintă cu un punct comun: Metro UI, care ne face să ne simţim ca acasă pe fiecare device. Astfel nici nu ne vom da seama când am schimbat terminalul, având în vedere similiaritatea de UI.

Aici poate câştiga Microsoft, la stricteţea cu care a mers pe linia lui Metro şi modul în care variantele platformei şi serviciilor sale coexista. Şi apoi vine şi iPad Mini, veriga lipsă dintre iPhone 5 şi iPad 3, deşi unii ar spune poate că un phablet e veriga lipsă. Un iPad Mini cu preţ mic, un compromis, o tabletă de 249 de euro, cu ecran de 7.85 inch... Acestea sunt doar zvonuri şi vom afla din câte se pare către finalul lunii ce e real şi ce nu. Sunt sigur că iPad Mini va fi un hit, unul pe măsura lui Nexus 7, ba chiar poate un pic mai popular, având în vedere brandul. Mă aştept şi ca Apple să ofere noi servicii şi funcţii care să atragă utilizatorul către acest terminal şi aici mă gândesc la o baterie mai bună, difuzoare de calitate deosebită, un ecran fantastic şi un nou iBooks cu oferte speciale şi noi servicii educaţionale.

Dintre toate acestea sincer să fiu cel mai bine sună oferta celor de la Microsoft, care ne promit pachetul complet. Amazon a făcut un singur lucru: a lărgit o nişă pe care deja opera bine şi va avea vânzări considerabile. iPad Mini se va vinde şi el bine. Dar Microsoft... ei bine Microsoft vrea să vă înlocuiască PC-urile cu tablete şi fie că vă place sau nu, în câţiva ani o să reuşească acest lucru. Cât despre preţuri, nu vă faceţi griji. Vom avea Black Friday, reduceri, vânzări speciale şi sumele vor scădea până în primăvara anului viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget