aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 14 octombrie 2012

Flanco estimează că în 4 ani de zile vor vinde mai multe tablete decât laptopuri


Segmentul tabletelor s-a reinventat din aprilie 2010 la apariția iPad-ului de la Apple. Au început să vină și cele cu Android, din 2012 pornesc și device-urile cu Windows 8 și Windows RT. Un lanț de magazine de retail clasic din dot ro a făcut o estimare potrivit căreia din 2016 se vor comercializa mai multe tablete decât notebook-uri, acestea urmând a intrat într-un oarecare con de umbră. 
 
Flanco estimează că în 4 ani de zile vor vinde mai multe tablete decât laptopuri

Care sunt activitățile pe care le poți face pe o tabletă fără a mai fi nevoie să utilizezi notebook-ul?

1. Browsing - accesezi site-urile web într-un mod mai intuitiv la viteză similară cu a unui PC. Îți răsfoiești sursele de informație preferate prin intermediul unor aplicații de mare efect în genul Flipboard, Google Reader;

2. Jocuri mai interactive de o calitate ce crește constant la nivel de detaliu și complexitate. S-a ajuns să avem tablete quad-core cu 2 GB de RAM și GPU ce se ridică ca performanțe la nivelul unor GPU de PC din urmă cu câțiva ani de zile;

3. Partea de social media și accesarea facebook, twitter, etc;

4. Foto + video, captezi diverse momente și le editezi direct pe device. Nu mai este nevoie să ai o cameră foto, să urci materialele pe PC și de acolo să le editezi spre a le posta online.

5. Prețul. Tabletele încep de pe la 100 de euro în genul Evolio Evotab 3 și ajung până la peste 3500 de lei, iPad cel nou de 64 GB cu Wi-Fi și 4G. Se ieftinesc de la lună la lună, specificațiile hardware devin din ce în ce mai bune, înglobează mai multe funcții.

Flanco a făcut și o estimare privind piața românească de tablete - 100.000 de unități, dublu față de 2011. Prețul mediu al unei tablete a ajuns la 1400 de lei. Cea mai mare cotă de piață o au tabletele ieftine de până în 1000 de lei. În 2013 se estimează o creștere a pieței la 150.000 de unități.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget