aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Review LG Optimus 4X HD - interfaţă Android personalizată plăcută, design atractiv, cameră uşor sub aşteptări


Dacă veţi căuta un telefon quad core în România, alternativele sunt destul de clare în acest moment: HTC One X, Samsung Galaxy S III şi invitatul special al zilei, LG Optimus 4X HD. Acesta este un telefon quad core cu preţ de sub 2.000 de lei, ceea ce îl face automat tentant şi interesant, mai ales că are un design atractiv. Acest telefon costă 1.699 la Quickmobile.ro, retailer care ne-a oferit terminalul în teste. Haideţi să aflăm ce ne rezervă acest produs.
 
Review LG Optimus 4X HD

Fie că vă vine să credeţi sau nu, acesta este primul telefon quad core anunţat vreodată, LG prezentându-l oficial în luna februarie, pentru că lansarea să aibă loc de abia în această vară. Din cauza întârzierii s-ar zice că telefonul a pierdut startul, dar nu e chiar aşa... Ca design acest model mi-a amintit imediat de LG Prada Phone 3.0, dar şi de LG Optimus Vu şi întreaga familie LG Optimus L. Asta înseamnă un design pătrăţos, un inel metalic în jurul marginii şi o textură foarte plăcută în partea din spate. Smartphone-ul măsoară 8.9 mm în grosime şi cântăreşte 133 de grame, fiind foarte compact având în vedere faptul că are o diagonală atât de mare, de 4.7 inch.
 
LG Optimus 4X HD

Partea din spate este aderentă şi arată ca şi cea de pe Prada Phone 3.0, iar prima mea obiecţie este că butonul On/OFF şi cel de volum din lateral sunt prea discrete şi prea subţiri, deci greu de apăsat. Până şi portul microUSB din partea inferioară este mic şi strâmt, deci greu de folosit. Sub ecran avem obişnuitele butoane capacitive, iar de jur împrejurul telefonului se află două inele metalice discrete. Trecând la hardware, în partea frontală ne întâmpină un ecran de 4.7 inch, un True HD IPS LCD, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, densitate de 312 PPI şi protecţie Gorilla Glass.
 
Sub carcasa lui LG Optimus 4X HD

Sub carcasă se ascunde un procesor Nvidia Tegra 3 quad core de 1.5 GHz, cu GPU ULP GeForce, iar lista de dotări include şi 16 GB memorie internă, 1 GB RAM, slot microSD şi conectivitate HSDPA cu viteza de 21 Mbps. LG Optimus 4X HD oferă şi suport WiFi, microUSB, NFC, Bluetooth 4.0, DLNA, iar în spate găsim o cameră de 8 megapixeli cu bliţ LED, în vreme ce în zona frontală se afla o cameră de 1.3 megapixeli pentru videoconvorbiri. În fine, lista de dotări se încheie cu prezenţa unui accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, radio FM stereo cu RDS, GPS şi o baterie de 2100 mAH.

Bateria telefonului tine cam o zi de funcţionare normală, în cazul în care vă întrebaţi şi în special dacă vă jucaţi telefonul se va încinge şi bateria se va epuiza foarte rapid. Testând playback-ul video am fost mulţumit atât de unghiurile de vizualizare şi de luminozitate, cât şi de posibilitatea de a avea parte de un preview de-a lungul clipului, de a da zoom în la clipul video şi a creşte sau scădea viteza filmului. Playback-ul video şi cel audio beneficiază de aportul tehnologiei Dolby Digital, care se simte mai ales la utilizarea căştilor care vin la pachet cu telefonul.
 
LG Optimus 4X HD

Revenind puţin la ecran, aflaţi că tehnologia True HD aduce unghiuri bune de vizualizare, culori vii şi vizionare decentă în bătaia soarelui. Calitatea audio este excelentă, iar basul este şi el foarte bun, căştile comportându-se foarte bine. În ce priveşte cameră, senzorul de 8 megapixeli vine cu autofocus, geotagging, touch focus, stabilizator de magine şi funcţie HDR. Avem şi posibilitatea de a realiza o panoramă, captura în rafală, iar zoomul se realizează prin pinch to zoom direct pe ecran.
 
Camera lui LG Optimus 4X HD

Am fost dezamăgit de focalizarea lentă şi de faptul că imaginile sunt uşor spălăcite şi prea luminoaseŞi calitatea capturii video scade dramatic şi imediat la primul zoom in. Camera de 8 megapixeli e capabilă de captură 1080p la 30 fps :
 


Concluzia e ca la capitolul camera LG Optimus 4X HD e în mod clar sub camera lui HTC One X şi Samsung Galaxy S III. Trecând la aspectul software, acest telefon rulează Android 4.0.3 cu interfaţa Optimus UI 3.0 aplicată peste, o interfaţă foarte arătoasă de altfel. Bară de notificări şi multitaskingul prin swipe sunt la posturi, iar o funcţie care sare în ochi în bară de notificări este Quick Memo. Odată ce apăsaţi butonul virtual corespunzător veţi putea desena şi scrie cu degetul direct pe ecran, oriunde v-aţi afla în meniuri.
 
Recenzie LG Optimus 4X HD

Aveti posibilitatea de a schimba pictograma unei aplicaţii, dar şi widgeturile oferite de LG şi magazinul propriu de aplicaţii, LG Store. Acesta are o interfaţă foarte simplă şi bine organizată şi o secţiune specială pentru aplicaţii 3D şi HD. Găsiţi destul de multe softuri aici, la un nivel comparabil sau chiar superior magazinului rival de la Samsung. E interesantă şi modalitatea de deblocare a ecranului cu acea uşoară transparenta care va permite să vedeţi în spatele imaginii.
 
LG Optimus 4X HD review

LG Optimus 4X HD tastatura

În ce priveşte browserul el se mişcă rapid, textul site-urilor se vede clar pe ecranul mare şi cu tehnologie True HD, iar taburile sunt uşor de alternat. Şi tastatura virtuală e destul de comodă. Şi acum să trecem la benchmark-uri, unde LG Optimux 4X HD se descurcă rezonabil, având în vedere compania de calitate în care se afla. Am decis să comparăm acest model cu Samsung Galaxy S III, HTC One X şi HTC One S. Ei bine, aflaţi că LG Optimus 4X HD obţine în testul Quadrant 5149 de puncte, faţă de cele 5482 de puncte ale lui Samsung Galaxy S III, cele 4600 de puncte ale lui HTC One X şi cele 5103 puncte ale lui HTC One S, deci sta rezonabil. În AnTuTu stăm chiar foarte bine, obţinând 11.745 puncte, în condiţiile în care Galaxy S III obţine 9921, un HTC One S 11.200 şi un HTC One S 7069 puncte. Trecem apoi la benchmark-ul NenaMark 2 care ne aduce la un scor de 46.5 FPS, faţă de impresionantul 58 FPS al lui Galaxy S III sau 60.4 FPS de pe HTC One S. HTC One X sta cam la fel, la 47 FPS, având acelaşi CPU şi aceeaşi diagonală şi rezoluţie.
 
LG Optimus 4X HD Quadrant 5149 de puncte

În fine, în Vellamo LG Optimus 4X HD obţine cel mai mic scor dintre cele 4 terminale, 1640 puncte, faţă de 2000 la Galaxy S III s 2400 la HTC One S. HTC One X e pe aproape cu 1660 puncte. În BrowserMark am atins 83.000 de puncte în browserul stock şi 135.000 în Chrome, asta în condiţiile în care un Nexus 7 obţine tot 130.000. Apreciem la acest model şi varietate de teme incluse aici, fundaluri şi efecte 3D şi tranziţii foarte interesante. În special tranziţiile dintre meniuri Home fac o impresie bună. Widgetul Social se ocupă de socializarea prin Facebook şi Twitter şi v-am mai prezentat şi aplicaţii preinstalate că Memo sau Media Home, acesta din urmând concentrând funcţiile multimedia ale telefonului.
 
LG Optimus 4X HD

V-am prezentat şi conceptul din spatele tag-urilor NFC care vin la pachet cu terminalul, pe care trebuie doar să le atingeţi ca să intraţi în mod Birou sau Maşină sau Acasă, în funcţie de tag-ul folosit. Ideea este similară cu cea de la Sony Xperia S şi acele mici buline rotunde NFC. LG Optimus UI 3.0 arată mai bine în acest moment decât TouchWiz-ul celor de la Samsung şi aş îndrăzni să spun şi decât HTC Sense, cu riscul de a-i supăra pe fanii HTC. Şi acum să trecem la concluzii.

Iată ce aspecte pro am găsit pentru acest telefon:
  • designul elegant, atractiv, solid
  • calitate audio deosebită, tehnologie Dolby
  • calitate video bună şi multe funcţii video (zoom, preview, fast forward, rewind)
  • interfaţa personalizata în mod plăcut
  • magazin LG de aplicaţii cu multe softuri
  • preţ sub 2000 de lei (costă 1.699 la Quickmobile.ro)

Şi aspecte negative ale acestui smartphone sunt:
  • butoane fizice prea mici şi greu de apăsat
  • bateria ar fi putut ţine mai mult, mai ales având în vedere capacitatea sa
  • supraîncălzirea părţii din spate
  • camera e o dezamăgire, mă ales la captura video şi zoom
  • nu se simte acea viteză deosebită a unui telefon quad core

Trăgând linie, îi acordăm lui LG Optimus 4X HD o notă de 8.5 la design, 7.5 la hardware şi un 8.5 la sistem de operare şi interfaţa, pentru un total de 8.16 din 10. Mulţumim celor de laQuickMobile pentru telefonul oferit în teste şi vă invităm să rămâneţi pe Mobilissimo.ro şi pe canalul YouTube pentru viitoare recenzii de jocuri, tablete şi telefoane. Discuţii găsiţi pe Forumul Mobilissimo.ro.
 

Review LG Optimus 4X HD
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget