aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

joi, 25 octombrie 2012

Telefoanele ar putea fi în curând acţionate cu ajutorul ochilor


O firmă daneză lucrează la un soft ce ar permite acţionarea telefonului mobil sau a tabletei prin mişcarea ochilor, sperând să vândă acestă tehnologie unor mari producători.
Softul este legat la o cameră cu infraroşii care face aparatul să urmărească pupila, transformându-i mişcările în comenzi. De exemplu, dacă o persoană se uită în partea a de jos a unei pagini internet, se poate parcurge pagina în jos.

"Se poate astfel întoarce pagina unei cărţi electronice sau juca diferite jocuri cu ajutorul ochilor", a declarat directorul general al firmei Eye Tribe, Sune Alstrup Johansen, unul din cei patru cercetători informaticieni care au creat compania acum un an.

O primă versiune a softului ar urma să fie furnizată dezvoltatorilor de softuri la începutul anului viitor. "Avem intenţia să-l furnizăm gratuit", spune Alstrup Johansen, pentru a stimula crearea altor softuri pe baza aceleiaşi tehnologii.
Un alt informatician, John Paulin Hansen, apreciază că acest soft "va schimba radical lucrurile", permiţând "o interacţiune cu aparatele mobile, fără ajutorul mâinilor". "Efectul va fi interesant la toate aplicaţiile: jocuri, educaţie şi timp liber", precum şi pentru handicapaţi, încheie el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget