In statele americane Illinois, California si Maryland, 2012 a insemnat introducerea unei legi care interzice angajatorilor sa ceara angajatilor contul de Facebook. Pare ireal, insa in Statele Unite au fost semnalate mai multe cazuri in care angajatorul cerea persoanei intervievate pentru un job sa dea parola si userul de la Facebook.

O alta lege promovata anul acesta a fost interzicerea "cybersexului" in Filipine. Prin "cybersex" se intelege orice activitate cu conotatii sexuale pe internet, pentru care oricine poate primi 6 luni de inchisoare si o amenda de pana la 6000 de dolari.

California a introdus in schimb anul acesta legea prin care permite masinilor fara sofer sa circule pe strazi fara nicio problema. Este al 3-lea stat din America care face acest lucru, Dupa Nevada si Arizona, in timp ce Hawaii, Florida si Oklahoma iau in considerare sa adopte o decizie similara.

O alta lege ciudata a fost adoptata anul acesta in Louisiana, unde agresorii sexuali vor fi obligati sa-si treaca acest lucru pe contul privat e Facebook, pentru ca in California sa fie introdusa o noua lege a detinatorilor de ebook, carora li s-au acordat la fel de multe drepturi asupra produsului cumparat ca si celor care detin carti fizice. Pana in prezent, conform statutului impus de comerciantii de ebook, cumparatorii aveau drepturi limitate, ei platind practic pentru a imprumuta cartile, nu si pentru a le detine.