aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

miercuri, 14 noiembrie 2012

Allview P6 Stony - detaliile oficiale, primele impresii şi o tabletă nouă - Allview 3 Conect


Am fost prezent la lansarea smartphone-ului P6 Stony din gama Allview deţinută de firma braşoveană Visual Fan. Vorbim de vârful lor de gamă pe anul în curs şi un pariu interesant. Specificaţiile hardware sunt suficiente spre a spune că vorbim de cel mai performant smartphone dual-sim cu Android din piaţă. Samsung sau HTC nu au trecut pe dual-core la telefoanele lor Android cu suport pentru două cartele SIM.
Allview P6 Stony

Să vedem care sunt datele tehnice pentru Allview P6 Stony:
  • display HD Super AMOLED de 4.65 inch cu rezoluţie 1280x720 pixeli şi 316 dpi, protejat cu Gorilla Glass 2, interfaţă grafică Allview Berry;
  • procesor dual-core la 1 GHz, 1 GB RAM, 4 GB spaţiu de stocare din care doar 2 GB în mod real, microSD de până la 32 GB şi unul de 16 GB inclus în pachet;
  • Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich şi PowerVR SGX531 GPU;
  • 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b, g şi n, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;
  • cameră de 8 Megapixeli (OV8830) cu autofocus, HDR, filmează la 720p cu 30 fps, cameră secundară de 1 Megapixel;
  • baterie de 2100 mAh, 131 gr. şi 8.6 mm grosime.

Preţ - 1499 lei. 

Care ar fi şi primele impresii?
Allview P6 Stony - detaliile oficiale, primele impresii

L-am pus lângă Samsung Galaxy Nexus (ambele cu display de 4.65 inch), dar Allview P6 Stony este mai mare. Display-ul place la prima vedere cu un contrast plăcut, un negru afişat natural. Materialele nu dau impresia de smartphone ieftin, pare mai degrabă a fi spatele lui Samsung Galaxy S II, aminteşte de vârful de gamă sud-coreean şi prin formele pătrăţoase. Subţire şi uşor.

Interfaţa Allview Berry nu mă impresionează. Mă aştept ca pe viitor să renunţe la aceste icon-uri prea jucăuşe şi care într-un fel amintesc de Symbian. Totuşi, interfaţa se mişcă fluent. Să nu uităm că avem de-a face cu un telefon cu CPU dual-core, deşi la nivel de GPU se află în urmă cu vreo două generaţii. Spaţiul de stocare urcă la 2 + microSD de 16 GB, un total de 18 GB respectabil.

Ce ar fi demn de remarcat la prima vedere pentru Allview P6 Stony?
Ce ar fi demn de remarcat la prima vedere pentru Allview P6 Stony?

  • grosime redusă de doar 8.6 mm;
  • design plăcut;
  • dual-sim şi dual-core cu Android 4.0.4;
  • cameră de 8 Megapixeli;
  • baterie de 2100 mAh.
Allview P6 Stony

Uimeşte în sens negativ că are un modem 3G cu viteze de până la doar 7.2 Mbps fără un 14.4 Mbps ce devenise un fel de standard pentru telefoanele middle-level cu Android. Mă aşteptam să văd şi un alt procesor ARM, aşteptam un TI OMAP sau un Qualcomm dual-core. Bănuiesc că şi costurile de achiziţie ar fi fost altele. Au mers pe soluţia de la P4 Duo şi P5 AllDro.

Presupun că ne va sosi la review şi-l vom întoarce pe toate părţile în review-urile video de calitate cu care v-am obişnuit.
Allview P6 Stony camera

Visual Fan se poate spune că a format o adevărată gamă de telefoane inteligente sau smartphone-uri: trei telefoane dual-sim şi dual-core: Allview P5, Allview P4 Duo şi Allview P6 Stony. Am înţeles că există cerere mare pentru Allview P5 AllDro - 999 lei, display IPS de 4.3 inch, procesor dual-core la 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spaţiu de stocare şi microSD, Android 4.0.4, cameră de 8 Megapixeli, cameră frontală de 0.3 Megapixeli, baterie de 1800 mAh, 134 gr. şi 9.8 mm grosime.

Pe lângă Allview P6 Stony ne-a fost prezentată şi tableta Allview 3 Conect. Care sunt specificaţiile hardware?
  • display de 9.7 inch cu rezoluţie 1024x768 pixeli, aspect 4:3 şi 160dpi;
  • procesor single core la 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spaţiu de stocare din care 2 GB în mod real, microSD de până la 32 GB;
  • Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, PowerVR SGX531 GPU;
  • 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi, radio FM cu RDS, bluetooth 2.1, Wi-Fi direct, microUSB, jack de 3.5 mm;
  • cameră foto de 8 Megapixeli şi frontală de 0.3 Megapixeli, HDR, panorama, touch focus;
  • baterie de 6000 mAh, 699 gr. şi 10.8 mm.

Preţ - 1199 lei. 
Allview 3 Conect

Aici nu pot spune prea multe. Era pusă într-o husă care am înţeles că-i un accesoriu, un fel de smart cover de iPad adaptat pentru tableta Allview. Am înţeles că spatele tabletei de la Bucureşti nu va sosi în aceeaşi formă şi va avea un alt design. Nu mi-a dat impresia că ar fi de 9.7 inch, părea a fi mai mică.

Ce ar fi de remarcat la Allview 3 Conect?
  • 3G şi Wi-Fi într-un singur pachet, bănuiesc că va sosi şi la Cosmote;
  • cameră de 8 Megapixeli pe o tabletă de 9.7 inch.

Ar fi şi câteva elemente ce o trag în jos: procesor single core, 512 MB RAM, greutate considerabilă şi grosime la fel. Mai multe impresii după ce ne va sosi la review. Tableta Allview mă aşteptam să vină cu un dual-core şi 1 GB memorie RAM, dar să ştiţi că şi cu single core şi 512 MB funcţiona decent. Diferenţa s-ar vedea la o utilizare mai îndelungată, în unele aplicaţii cu cerinţe grafice complexe din Google Play.
Allview 3 Conect

Acestea ar fi şi ultimele produse aduse de Visual Fan pentru gama Allview în 2012. Pot să vă spun din surse sigure că se încearcă a aduce un telefon Allview cu un nou sistem de operare. Nu s-a afirmat nimic la nivel oficial şi certific că la hackathonul Microsoft din weekend l-am văzut pe managerul general discutând cu un reprezentant Microsoft. Bănuiesc că deocamdată se află la nivel de tatonare. Vom vedea dacă se fructifică într-un smartphone cu Windows Phone 8, consider că Windows Phone 7.x ar fi ceva mai abordabil, având în minte şi experienţa Allview în ce priveşte telefoanele de buget, deschiderea pe piaţa locală prin Cosmote

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget