aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

joi, 15 noiembrie 2012

ANCOM începe negocierile în ce privește tarifele de interconectare


ANCOM reprezintă acronimul de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Au anunțat că vor începe discuțiile pentru tarifele de interconectare și o eventuală reducere a acestora. Există două opinii: RCS&RDS care-și dorește o reducere și asta le-ar permite lor să intre mai agresiv pe piață, Vodafone, Orange și Cosmote care ar milita pentru menținerea statu-quo-ului actual.
 
ANCOM începe negocierile în ce privește tarifele de interconectare

Comunicatul ANCOM: 

“ANCOM a lansat spre consultare publică modelele de calculaţie a costurilor eficiente ale furnizării serviciilor de interconectare în vederea terminării, originării şi tranzitului naţional comutat al apelurilor la puncte fixe şi terminării la puncte mobile, serviciilor auxiliare, serviciilor de backhaul pe suport Ethernet şi serviciilor de linii închiriate – segmente terminale cu capacitatea de transmisie de până la şi inclusiv 2 Mbps (furnizate prin intermediul reţelei de transmisiuni). Modelele de calculaţie a costurilor care fac obiectul prezentei consultări sunt dezvoltate în vederea implementării obligaţiei privind fundamentarea în funcţie de costuri a tarifelor unor servicii de comunicaţii furnizate la nivel de gros în România, în conformitate cu cadrul de reglementare în vigoare.."

Tarifele de interconectare au scăzut cu 30% în 2012 până în jurul a 3 eurocenți pe minut și operatori de telefonie se tem că ANCOM va aduce acest indicator la 1 eurocent pe minut.

Ideea este că în viitorul apropiat vom plăti mai puțin pe minutele în afara rețelei la care suntem abonat sau la care avem cartelă preplătită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget