Dupa ce Vista a devenit un esec cert pe piata, Steven Sinofsky a fost numit de Steve Ballmer sa conduca divizia Windows si sa revitalizeze cel mai popular sistem de operare din anii '90 incoace.
Steven Sinofsky a proiectat si sustinut in acest timp cele doua variante de Windows lansate pe piata, 7 si 8, fiind considerat in cadrul companiei un adevarat motor cu energie noua, cu directii diferite fata de ceea ce Windows facea pana in prezent.
Totul s-a schimbat insa la cateva saptamani de la lansarea Windows 8. Bloomberg scrie ca Steven Sinofsky a plecat din companie, dupa ce nu a mai impartasit din ideile promovate de colegii sai executivi, printre care si seful Microsoft, Steve Ballmer.
Anuntul a fost facut ieri prin intermediul unui comunicat de presa si a avut efect imediat.
Bloomberg scrie ca in locul lui Sinofsky, la conducerea Windows va veni Julie Larson-Green.
"Este o decizie surprinzatoare sa vedem o persoana de acest nivel a plecat, fara sa existe o perioada de tranzitie de putere.", a declarat Michael Gartnberg, analist la Gartner Inc.
Imediat dupa anuntul plecarii celui care a proiectat ultimele doua sisteme de operare de la Windows, actiunile Microsoft au cazut cu 2.1 procente, la 28.22$.