Actiunile VirnetX au crescut in urma informatiei cu 23%, dupa ce in timpul tranzactiilor au avansat cu pana la 31%.
Un juriu federal din Texas a decis ca functia FaceTime folosita pe iPhone, iPad si PC-urile Mac incalca patru patente ale VirnetX.

In 2010, VirnetX a castigat 200 de milioane de dolari in urma unui acord incheiat cu Microsoft, pentru inchiderea unui litigiu legat de aceeasi tehnologie.

"Victoria stabileste inca o data importanta portofoliului nostru de pantente", a declarat directorul general al VirnetX, Kendall Larsen.

Patentele VirnetX se refera la folosirea unui serviciu de creare a unor retele virtuale private prin care un detinator de site poate interactiona cu clientii in conditii de siguranta, sau un angajat poate lucra de acasa si sa acceseze fisierele companiei.

VirnetX solicitase despagubiri in valoare de 708 milioane de dolari.

Un avocat al VirnetX a declarat ca aceasta companie va incerca sa obtina un ordin care sa blocheze folosirea in continuare a inventiilor sale.

Un purtator de cuvant al Apple a refuzat sa comenteze.
Procesul s-a concentrat pe functia FaceTime, care permite utilizatorilor de PC-uri Mac sa efectueze apeluri video catre un iPhone, iPod Touch sau iPad.

Apple a sustinut ca a folosit o tehnologie diferita decat cea patentata de VirnetX.

Cazul a atras atat de mult interes incat judecatorul a cerut partilor, pe 19 octombrie, sa spuna investitorilor sa nu mai sune la tribunal. El a precizat ca biroul sau primeste peste 10 apeluri pe zi.

VirnetX a explicat ca tehnologia sa isi are originea in lucrarile facute de compania SAIC pentru CIA, in vederea dezvoltarii unor comunicatii sigure. Compania, cu sediul in Nevada, a fost infiintata de fosti angajati ai SAIC, care a fost parte a procesului, desi nu a participat.

Potrivit documentelor VirnetX adresate autoritatilor de reglementare, SAIC, cu sediul in Virginia, ar putea avea dreptul la o parte din despagubiri.

VirnetX mai are un litigiu cu Apple la Comisia americana pentru comert international. De asemenea, VirnetX cere despagubiri Cisco Systems, Avaya si Siemens Enterprise Communications, procesele urmand sa fie judecate in luna martie.