E foarte convenabil sa ai un smartphone, datorita numarului mare de informatii la care ai acces cu ajutorul lui. Te-ai intrebat, insa, vreodata, daca nu cumva telefonul stie prea multe despre tine? S-ar putea sa ai o surprinza cand vei afla cat de bine te cunoaste gadgetul tau preferat.
Exista numeroase aplicatii bazate care pe locatie, aplicatii care iti cunosc fiecare miscare. Ele nu te ajuta doar sa le transmiti prienilor de pe Facebook prin ce club ai mai umblat, ci le sunt utile celor care vor sa iti vanda reclame.
Microfonul de la smartphone poate fi, de asemenea, activat la comanda, pentru a inregistra sunetul din jur. Daca detecteaza zgomot ce crede ca ar putea fi produs in interiorul unui magazin, de exemplu, te poate anunta in legatura cu ofertele. Iar aceasta nu este cea mai grava situatie in care o aplicatie poate folosi microfonul smartphone-ului tau, scrie Mashable.
Pe masura ce tehnologia se imbunatateste, si informatiile pe care le stie telefonul despre tine cresc. Un infografic facut de OnlineColleges.com arata ca 74% din oamenii care detin un smartphone folosesc aplicatii bazate pe locatie, iar 18% le comunica prietenilor locul in care se afla.