aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 4 februarie 2013

Dezvoltatorii atraşi de aplicaţiile pentru Windows Phone şi BlackBerry 10, conform unui studiu ABI Research

Cel mai nou studiu realizat de către ABI Research arată că dezvoltatorii de aplicaţii pentru mobil sunt atraşi de platforme precum Windows Phone şi BlackBerry 10 în ultima vreme. Android conduce în  topul preferinţelor, cu 57%, în vreme ce iOS se află pe locul 2 cu 21% şi reţineţi că e vorba aici de cota de piaţă.
 
Dezvoltatorii atraşi de aplicaţiile pentru Windows Phone şi BlackBerry 10, conform unui studiu ABI Research

În zona tabletelor, lucrurile stau mai bine pentru Apple, cu 62% cota de piaţă pentru iPad-uri, în vreme ce terminalele Android au 28%. Analistul Aapo Markkanen de la ABI afirma că e loc pe piaţă şi pentru alte platforme, precum Windows Phone şi BlackBerry 10 OS. Predicţiile sunt ca până la finalul acestui an să existe pe piaţa 45 de milioane de modele de telefoane Windows Phone, în vreme ce BlackBerry 10 va fi deja instalat pe aproape 20 de milioane de terminale.

Microsoft ar trebui să aibă şi 5.5 milioane de tablete Windows pe care să se bazeze, afirma acelaşi specialist. În cazul în care vă întrebaţi, cifrele menţionate mai sus fac referire la terminale folosite activ, adică destinaţiile pentru aplicaţiile create de către dezvoltatori. BB 10 OS s-a lansat cu 70.000 de aplicaţii şi o comunitate solidă în jurul său, în vreme ce Microsoft a avut numeroase iniţiative de atragere a dezvoltatorilor. Vor reuşi aceste platforme să atragă mai mulţi dezvoltatori pe viitor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget