RIAA, un "sindicat" al celor mai mari case de discuri din lume a criticat din nou Google pentru ca inca mai afiseaza, in raspunsurile sale, adresele site-urilor care gazduiesc mii de cantece fara drepturi de utilizare. Conform organizatiei, numai unul dintre site-urile incriminate (mp3skull.com) a primit peste 100.000 de plangeri pentru nerespectarea drepturilor de autor.

"Obligatia luata de Google in urma cu sase luni a ramas la stadiul de proiect. Chiar daca site-urile cu muzica piratata nu mai apar in prima pagina de raspunsuri a motorului de cautare, acestea sunt in numar destul de mare pe urmatoarele pagini", spune Stephen Marks, consilier general al RIAA. Google a raspuns inca la aceste critici.

Industria muzicala a intetit eforturile in lupta impotriva pirateriei online, una dintre reusite fiind condamnarea catorva dintre cei care gazduiesc muzica fara drepturi. De curand, Jammie Thomas, o femeie din Minnesota, a primit o amenda de 222.000 de dolari pentru incarcarea a 24 de mp3-uri pe un site de filesharing.