Unul dintre elementele care au consacrat telefoanele de la Apple, butonul de Home, ar putea disparea de pe generatiile viitoare de iPhone-uri. Site-ul Tom's Hardware a intrat in posesia unui nou patent inregistrat de compania din Cupertino, in care acest element lipseste.
Este posibil ca telefonul in cauza sa fie varianta ieftina a lui iPhone 5, despre care se tot spune ca va fi lansat in perioada urmatoare pentru tarile ai caror locuitori nu isi permit achizitionarea unui telefon Apple obisnuit.
Potrivit imaginilor, noului iPhone ii lipseste atat butonul de home, cat si camera frontala, iar carcasa va fi construita din plastic. Totusi, aparatul va avea o camera foto.
Cei de la Apple au primit patentul numarul 8,364,032 pe data de 29 ianuarie 2013. Inventatori principali sunt 4 ingineri ai companiei.
In ultima perioada s-a tot vorbit despre un iPhone 5 ieftin. Produsul ar urma sa coste intre 100 si 150 de dolari in SUA. 
De asemena, spun zvonurile, ar urma sa apara si un telefon Apple cu ecran mai mare, de 4,8 inch, cu procesor Qualcomm Snapdragon si camera de 12MP, ce deocamdata raspunde la numele iPhone Math.