Mai multe smartphone-uri de la Nokia lansate in acest an vor avea camera foto de 41 MP, potrivit unor surse apropiate companiei finlandeze, scrie The Guardian. Deja s-a auzit in piata ca Nokia va lansa noul model EOS, primul Windows Phone cu tehnologia PureView, la Mobile World Congress 2013 de la Barcelona.
Nokia a lansat camera de 41 MP pe modelul 808 PureView, care reuseste sa realizeze fotografii incredibile. Un astfel de senzor impresionant, pus pe telefoane din gama Lumia, ar putea ajuta compania Nokia sa renasca.
Pentru asta, si pretul smartphone-urilor trebuie sa fie unul pe care sa si-l permita utilizatorii de iPhone 5 si Galasy S III, principalele produse concurente. In magazinele din Romania, Nokia 808 PureView se vinde si cu 2000 RON.
Nokia 808 PureView si-a facut aparitia, anul trecut, la Mobile World Congress de la Barcelona. Pentru editia din acest an a MWC, Nokia a anuntat deja o conferinta de presa in prima zi a evenimentului.
Nokia a inregistrat pierderi de 3,7 miliarde euro in 2012. Veniturile companiei au scazut anul trecut cu 22%, de la 38,6 miliarde euro la 30,17 miliarde euro.