Brasovenii de la Allview au lansat la Mobile World Congress de la Barcelona smartphone-ul Dual-SIM P5 Quad, primul sub brandul lor care vine cu un procesor in 4 nuclee. Telefonul are sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.
P5 Quad vine cu un ecran IPS-LCD de 4,5 inch, la rezolutia 960x540p, ceea ce inseamna 240ppi. Aparatul are o grosime de 9,8mm.
Procesorul quad-core la 1,2 GHz face ca aplicatiile si jocurile sa mearga rapid, iar paginile web se incarca si ele in timp record datorita 3G HSDPA+ de 21.4 Mbps.
Camera foto principala are o rezolutie de 8 MP si vine cu HDR si Super Flash, cu alte cuvinte ar trebui sa avem o calitate ridicata a imaginilor. Functia Multi Shoot permite capturarea a pana la 99 de cadre succesive printr-o apasare continua a butonului dedicat fotografierii. Filmarile realizate se fac la 1080p. De asemenea, camera dispune si de functia time lapse.
Compania din Brasov sustine ca smartphone-ul proaspat lansat nu trebuie incarcat zilnic, el avand o autonomie de pana la 230 de ore in stand-by si de 300 de minute in 3G.
Gadgetul are un widget aparte, cu ajutorul caruia telefonul poate fi personalizat in functie de starea de spirit a posesorului, prin schimbarea temei, a wallpaper-ului si a efectelor de tranzitie intre ecrane printr-o singura atingere. In plus, dispozitivul ofera acces la jocurile Gameloft care fie sunt preinstalate, fie pot fi descarcate prin aplicatia Gameloft Live.
Allview Dual-SIM P5 Quad va fi disponibil pe alb si pe negru la pretul de 1099 RON incepand din 20 martie. Pana la aceasta data pot fi facute precomenzi pe site-ul producatorului