aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

marți, 1 octombrie 2013

Allwinner prezintă procesorul octa core Allwinner A80 Octa

După ce aflăm cu câteva luni în urmă că Mediatek a pregătit un procesor 8 corereal pentru lansare în trimestrul 4, iată că şi rivalii de la Allwinner vin cu o soluţie similară. Allwinner A80 Octa vine cu 8 core-uri şi foloseşte tehnologia ARM big.LITTLE.
 
Allwinner prezintă procesorul octa core Allwinner A80 Octa

Această tehnologie combina un set de core-uri de înaltă performanţa cu unele cu consum scăzut, care se ocupă de sarcinile de bază ale terminalului. Ideea este de a crea echilibru între performanta şi consum pe terminalele mobile. Allwinner afirma că atunci când este cazul un anumit device va folosi toate cele 8 core-uri ale procesorului, dar când o aplicaţie nu are nevoie de prea multă performanţă, vor fi folosite mai puţine.

Allwinner nu a dezvăluit prea multe detalii, precum frecventa procesorului, soluţia grafică asociată sau dacă avem de-a face cu o combinaţie între core-uri ARM Cortex A15 şi A7, precum cele de pe procesoarele 8 core Samsung şi Mediatek. Această companie este celebră pentru soluţiile low cost pe care le dezvolta în special pentru tablete şi foarte multe modele sub branding local au procesoare Allwinner la interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget