Cat de multi oameni ati mai vazut sa foloseasca un handycam in ultima vreme? Aproape niciunul, asa e? Asta s-ar putea schimba in curand. Un lucru e sigur: industria camerelor video compacte moare, dar nu se preda! In ciuda faptului ca smartphone-urile le-au dat o lovitura aproape fatala, producatorii de camera video compacte inca mai sunt in stare sa produca surprize.
Sony a lansat la CES 2014 cea mai mica si usoara camera video capabila 4K din lume. De obicei, alegerea unei astfel de camere depinde de doi factori care se bat cap in cap: pretul bun si calitatea imaginii. Sony incearca sa multumeasca si capra si varza, prin noua camera video compacta prezentata la Las Vegas.
Sony Handycam FDR-AX100 are un senzor de 14,2 MP CMOS Exmor R de 1 inch, cu backlight. E cel mai mare din acest segment, iar imaginile prezentate de japonezi arata senzational. Compacta 4K poate fi controlata prin smartphone, suporta transferul fisierelor prin NFC si permite streaming catre televizor cu ajutorul functiei Dual-Video. Obiectivul wide-angle Zeiss Vario-Sonar T are o distanta focala de 29mm si zoom optic 12x.
Noua camera 4K AX100 poate filma in format 4K atat la 24 cat si la 30 de cadre pe secunda. Cel mai important insa e faptul ca aceasta va fi disponibila la doar 1.999 de dolari, un pret relativ mic pentru ce stie sa faca.
Handycam-ul Sony FDR-AX100 se adreseaza deocamdata doar entuziastilor, pentru ca in acest stadiu pretul e totusi prohibitiv pentru utilizatorii normali. FDR-AX100 e o alternativa mai mult decat rezonabila fata de prima camera video 4K produsa de Sony, FDR-AX1. Costa de doua ori si jumatate mai putin decat predecesoarea ei, care are un pret de 4.499 de dolari. Cu o dimensiune de 90x83,5x223,5 mm si o greutate de 915g (cu baterie cu tot) e cu 74% mai mica si cu 66% mai usoara decat modelul anterior.
Pentru noi, un pret de 2.000$ pentru o camera video compacta 4K poate parea mare, dar vestea buna e ca Sony a facut un pas mare inainte in incercarea de a aduce mai aproape de utilizatorii normali tehnologie performanta si totusi accesibila.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu