Google are un experiment foarte interesant în curs de desfăşurare, semnalat de către cei de la Technology Review. Unul dintre editorii lor a participat la experiment împreună cu alte 150 de persoane, iar această iniţiativă a presupus că timp de 3 zile într-o lună în 8 momente ale zilei alese la întâmplare pe telefonul mobil al participanţilor Google să propună o căutare.
Smartphone-ul semnala cu o notificare evenimentul şi Google întreba utilizatorul ce a dorit să afle recent. Răspunsurile au fost centralizate şi fac parte din o nouă analiză a trendurilor şi modelelor de căutare pe mobil şi tabletă. Google vrea să ştie ce NU cauţi pe motorul lor de căutare, cam asta e rezumatul. În ciuda faptului că se efectuează miliarde de căutări pe zi prin soluţia Google, există întotdeauna o altă sursă de informaţie. Spre exemplu multă lume afla lucruri interesante de pe Twitter, au un portal preferat pe care îl deschid în fiecare dimineaţă sau sunt abonaţi la un newsletter şi niciuna dintre aceste soluţii nu ţine de Google.
Deşi rezultatele studiului nu sunt gata încă, ce s-a aflat este că există anumite mici informaţii pe care nu le căutam pe Google, ci le aflăm din altă parte. Spre exemplu dacă vrem să ştim cât de mare e coada la un supermarket din zona nu putem apela la Google. Alt exemplu este momentul când citim o carte (reală nu digitală) şi dorim informaţii în plus, dar ne e prea lene să pornim telefonul, tableta şi PC-ul pentru a căuta. Informaţia contextuală este acum noul trend al căutărilor, dar viitorul pare a fi cel al căutărilor predictive, Google ştiind ce vrei să cauţi înainte ca tu să o faci. Ne îndreptăm spre Minority Report?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu