GTA V a batut 6 recorduri mondiale, inclusiv cel pentru produsul de entertainment cu cele mai mari vanzari in primele 24 de ore de la lansare si pentru cel mai rapid produs care atinge 1 miliard de dolari. Jocul s-a vandut in 11 milioane de exemplare in prima zi de la lansare. Productia celor de la Rockstar a atins vanzari 1 miliard de dolari dupa 3 zile, iar Cartea Recordurilor a consemnat aceste lucruri, scrie Guardian.
Jocul mai detine inca 4 recorduri: cel mai bine vandut joc video din istorie in 24 de ore, jocul de aventura cu cele mai mari vanzari in primele 24 de ore, jocul video care atinge cel mai repede pragul de 1 miliard de dolari la vanzari, si jocul video cu cea mai mare valoare bruta generata in 24 de ore.
Multe dintre aceste recorduri au fost detinute de seria Call of Duty de la Activision, care era pana acum punctul de referinta al industriei gratie Call of Duty 4: Modern Warfare in 2007. Urmatorul titlul, Call of Duty: Ghosts, se va lansa pe 5 noiembrie si vom vedea daca va reusi sa-i fure GTA-ului cateva dintre aceste recorduri.
GVA V a reusit vanda in 3 saptamani cat a vandut GTA IV in toata istoria sa.