aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 9 iunie 2013

Cea mai nouă generaţie de procesoare Intel pentru smartphone-uri se bate de la egal cu Nvidia, Qualcomm şi Exynos

Cel mai nou procesor Intel integrat pe telefoane mobile deja existente este Z2580din seria Atom, care a fost supus la o analiză detaliată de către ABI Research. Testele s-au axat pe consumul de energie, dar şi pe performanta măsurată cu ajutorul benchmark-urilor.
 
Cea mai nouă generaţie de procesoare Intel pentru smartphone-uri se bate de la egal cu Nvidia, Qualcomm şi Exynos

Telefonul Lenovo K900 a fost folosit pentru testare, bazat fiind pe procesorul Intel Z2580. Acesta este cunoscut şi drept Clover Trail+ şi a făcut trecerea la o arhitectură bazată pe proces de producţie de 22 nm. Acest SoC foloseşte un al doilea core x86 cu Hyper Threading, iar procesorul aduce cu sine şi un GPU Power VR SGX544MP2, cu performanţe ridicate. El dublează resursele grafice ale lui Medfield şi atinge o frecvenţă de 533 MHz.

La testul de procesor, cel Intel a fost foarte aproape ca punctaj de Exynos Octa de la Samsung şi de Qualcomm Snapdragon 600, dar la consum soluţia Intel le-a depăşit pe celelalte două prin eficienţa. Singurul test unde Z2580 a fost depăşit a fost cel de captură video 1080p. Interesant e că singura variantă ca un rival să consume mai puţin a fost cea a lui Samsung Galaxy S4 în versiunea i377 şi asta nu datorită lui Snapdragon 600, ci a unui procesor de imagine Fujitsu.

Vă daţi seama cu câtă nerăbdare aşteptam acum şi varianta quad core a acestui CPU Intel..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget