aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 9 iunie 2013

Samsung Electronics pierde 12 miliarde de dolari la bursă în urma încetinirii vânzărilor lui Galaxy S4

Nu o spunem noi, ci o spun analiştii: Samsung Galaxy S4 a început să piardă din avântul vânzărilor iniţiale, ceea ce s-a resimţit pe piaţa acţiunilor, unde Samsung Electronics a pierdut 12 miliarde de dolari în valoarea acţiunilor sale.
 
Samsung Electronics pierde 12 miliarde de dolari la bursă în urma încetinirii vânzărilor lui Galaxy S4

Cotaţia a scăzut cu 6% şi ea vine după ce Samsung a prezentat în ultimele zile o versiune Mini a terminalului sau flagship şi una rezistenta la apă. În plus, la Google I/O 2013 a fost prezentată şi o versiune Google Edition a terminalului, care ar putea atrage cumpărătorii care nu simpatizează interfaţa TouchWiz şi nu doresc bloatware.

Analiştii afirmă că vânzările crescute şi boomul iniţial din luna aprilie pentru Galaxy S4 s-a diminuat considerabil. Nu e vorba doar despre acest model, ci de întreaga piaţă smartphone, conform lui Kim Young-Chan, analist al Shinhan Investment CorpVânzările de terminale high end sunt sub aşteptări, se pare. Între timp Apple va porni în această lună un program care le permite deţinătorilor de iPhone-uri mai vechi să îşi dea terminalele la schimb cu unul nou, practic un program "Rabla" pentru iPhone.

JPMorgan a redus estimările cu privire la vânzările de terminale S4, afirmând că au fost deja reduse şi comenzile cu 20-30% pentru luna iulie. Credeţi că va continua acest trend descendent?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget