aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

miercuri, 18 septembrie 2013

Google a achiziţionat celebrul serviciu Bump

Aplicaţia Bump a fost unul dintre primele produse de succes din magazinul Google Play, posibilitatea simplă de transfer a pozelor, contactelor sau fişierelor printr-o singură mişcare atrăgând mulţi utilizatori. Compania producătoare nu a avut însă şi succes financiar, iar aceasta a ajuns acum în portofoliul Google.
Atunci când a fost lansată, aplicaţia Bump a surprins plăcut datorită ingeniosului mod de conectare şi transfer al fişierelor, indiferent dacă era vorba de Android sau iOS. Atingerea unui alt telefon sau al unui accesoriu a devenit ceva banal de când NFC a reînceput să fie luat în seamă, însă Bump a folosit o metodă mai interesantă şi mai puţin pretenţioasă. Cu ajutorul accelerometrului, acesta sesiza momentul atingerii şi, prin procesarea online a coordonatelor geografice, acesta descoperea care utilizatori şi-au atins telefoanele şi între cine trebuie să facă sincronizarea, după care avea loc transferul de date.
Un succes software care a atras câteva zeci de milioane de utilizatori, Bump nu a fost şi un succes financiar, iar lansarea aplicaţiei de partajare a imaginilor Flock nu a avut nici ea mai multe şanse de monetizare.  În consecinţă, compania a căutat o oportunitate financiară iar Google a decis că ideile sunt prea bune pentru a fi lăsate să moară şi a achiziţionat compania creatoare. Conform declaraţiilor, Bump şi Flock vor mai funcţiona în continuare, însă Google nu a precizat cât timp acestea vor mai fi active şi cum intenţionează să folosească tehnologiile din spatele lor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget