aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 25 martie 2013

Memoria internă este de preferat în locul cardurilor microSD pentru dispozitivele mobile. Iată de ce

Se întâmplă din ce în ce mai des să observăm în cazul celor mai noi dipozitive mobile, de la producători de renume, lipsa slot-ului pentru carduri microSD, în favoarea memoriei interne. Nu mulți sunt cei care apreciază această formă de stocare și nici chiar site-urile de renume nu consideră acest aspect unul pozitiv. Și totuși, există câteva motive bine întemeiate în favoarea acestui mijloc. Haideți să vorbim despre cele mai importante dintre acestea.
 
Samsung eMMC

Memoria internă este mai fiabilă. Există foarte multe cazuri în care un card devine inutilizabil fără un motiv evident, în special în cazul celor fabricate de producători mai puțin cunoscuți. În plus, se întâmplă adesea ca informația stocată pe card să fie coruptă și acest aspect nu numai cauzează pierderea datelor dar este principalul motiv pentru durata de viață a bateriei mult redusă și mai jos aveți o explicație pentru un aspect cu care poate v-ați întâlnit.

Cardurile microSD necesită mai multă energie, comparativ cu memoria internă, care este optimizată pentru consum minim. În plus, în cazul de mai sus, în care memoria microSD este coruptă, chiar și în cazul unui număr limitat de fișiere, sistemul media integrat în Android va încerca fără succes să acceseze informația. Astfel, veți observa în setări procesul media server printre primele locuri la consumul bateriei. Acesta este motivul pentru care este necesar să nu utilizați cardul în mai multe dispozitive, nici chiar PC și să îl formatați frecvent.
 
Micro SD Samsung

Începând cu Android 4.0+ oriceavantaj al cardurilor microSD este practic anulat de faptul că sistemul de operare nu poate transfera în mod standard aplicațiile sau jocurile pe card. Sigur, în cazul în care beneficiați de root și cunoștințe de bază, puteți partiționa cardul și formata în EXT3 sau 4 partiția respectivă pentru a putea muta aplicații pe card. Pare complicat? Pentru majoritatea este și în aceste cazuri cardul rămâne doar un mijloc de stocare a fișierelor media.

Avem servicii cloud, iar oferta a devenit din ce în ce mai solidă și ieftină. Cu 10 lei pe lună beneficiați de 25GB de Google Drive, plus încă 25GB pentru GMail. Având în vedere și vitezele crescute în cazul internetului mobil și prețurile în scădere, o soluție de acest fel poate să anuleze capacitățile limitate ale memoriei interne și asta într-un mod foarte eficient. În plus, producători cum ar fi Samsung sau HTC oferă astfel de soluții, în parteneriat cu servicii foarte cunoscute, gratuit cu terminalele mai noi.
 
Memoria NAND Flash Toshiba

Memoria internă oferă viteză de lucru foarte eficientă. Poate nu este mai rapidă decât un card microSD clasa 10, dar puține terminale pot profita de această viteză și vorbim aici de cele mai puternice. Înregistrarea Full HD poate fi corect realizată și pe un card microSD clasa 4, presupunând că este de marcă și oferă viteze reale de 4 MB/s. Astfel, memoria internă oferă viteza optimă de rulare pentru un anumit dispozitiv și acestea vor crește treptat, în funcție de evoluția pieței mobile. Și mai putem vorbi și de memoria flash integrată în unele terminale foarte noi, care oferă viteze ce echivalează cu un card SD clasa 50.

Memoria NAND Flash reprezintă viitorul, astfel investiția într-un card de mare viteză și care nu este ieftin, în funcție de producător, nu prea își are rostul. Încet, dar sigur, vom asista la dominația memoriei flash și cardurile microSD vor fi de domeniul trecutului. Într-un dispozitiv compact, rezistent și fiabil nu se vrea introdus decât cardul SIM și acesta de dimensiuni tot mai mici. În rest, memoria flash va deveni un standard absolut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget