DigitalSpy.co.uk scrie ca noile modele Xperia vor prelua de la varful de gama Xperia Z cateva dintre notele cheie ale designului: vor fi subtiri, mai inalte si vor lasa utilizatorului o impresie de calitate a materialului. Din pacate, pentru a justifica si pretul mai mic pentru aceste modele, telefoanele nu vor fi rezistente la apa si la praf.

Xperia SP si Xperia L vor avea camere de 8 MP si vor rula pe sistemul de operare Google Android 4.1 (Jelly Beam).

De aici incep insa si diferentele. Modelul Xperia SP va veni dodat cu Mobile BRAVIA Engine 2 de la Sony, cu un display de 4.6 inch HD Reality Display, avand o rezolutie de 1280 x 720 pixeli, alaturi de tehnologia 4G LTE, dar si o carcasa de aluminiu.

Modelul SP va cantari 155 de grame si va avea o grosime de 9.98 mm, avand si un dispozitiv pe Led, similar lui Blackberry, in care utilizatorul va fi anuntat daca a ratat un apel, a primit un SMS, mail sau cineva i-a scris pe pagina de Facebook.

De asemenea, procesorul va fi dun Qualcomm Dual Core de 1.7 GHz, iar telefonul va avea functia NFC si o camera Exmor RS, HDR si Superior Auto.

Bateria STAMINA Mode va fi de 2,300 mAh.


Sony Xperia L, conceput sa fie mai ieftin, va avea un procesor Qualcomm MSM8230 dual-core de 1 GHz si o baterie de 1700 mAh.

Ecranul va fi de 4.3 inch FWVGA, cu o rezoltutie de 854 x 480 si va avea o camera video de 8 MP cu Exmor RS si HDR.

Ambele telefoane vor avea o capacitate de stocare de 8 GB (desi numai 5.8 GB vor fi in realitate accesibili) cu posibilitatea de a adauga un card de stocare de 32 GB.

Preturile oficiale nu au fost anuntate, iar perioada lansarii este estimata undeva la inceputul verii acestui an.