aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 13 ianuarie 2013

Apple şi Google câştiga împreună licitaţia pentru brevetele Kodak; 527 de milioane de dolari în joc!

În luna decembrie, Apple şi Google îşi uneau forţele pentru a cumpăra brevetele Kodak, companie afla în colaps. Acest nume avea totuşi o importanţă majoră, Kodak deţinând 1.100 de brevete legate de tehnologia de procesare a imaginii şi multe altele. Ei bine azi aflăm cum s-a terminat achiziţia de brevete.
 
Apple şi Google câştiga împreună licitaţia pentru brevetele Kodak; 527 de milioane de dolari în joc!

Apple şi Google au făcut echipă pentru această achiziţie şi au cheltuit 527 de milioane de dolari pentru acestea. Asta în ciuda faptului că atunci când Kodak a declarat falimentul, compania afirmă că brevetele sale valorează 2 miliarde de dolari. Dacă vă miraţi ca rivali atât de faimoşi s-au asociat, ei bine aflaţi că mutarea e una inteligenta, ea oprind escaladarea licitaţiilor, în urma cărora o companie sau alta ar fi ieşit în pierdere cu mai mult decât suma de mai sus.

Nu e prima oară când se asociază astfel de rivali, un exemplu recent fiind Apple + Microsoft + RIM, care au cumpărat la pachet brevetele Nortel (peste 6000), la un preţ de 4.5 miliarde de dolari. Interesant e că Apple propusese iniţial o licitaţie la comun cu Microsoft, în vreme ce Google se aliase cu partnerii producători de telefoane din Asia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget