aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

vineri, 4 ianuarie 2013

Ubuntu în varianta pentru telefoane e acum oficial, soseşte în 2014

Faimosul sistem de operare bazat pe Linux Ubuntu a fost anunţat într-o versiune mobilă, care va sosi pe telefoane la începutul lui 2014, se pare. Acest OS distribuit gratuit şi open source este bazat pe distribuţia Debian de Linux şi are propriul său environment desktop, în cazul versiunii standard.
 
Ubuntu Mobile

În 2012 studiile au arătat că Ubuntu e cea mai populară distribuţie de Linux de pe computerele din toată lumea. Astfel se justifică evoluţia către mobil şi aflăm că Ubuntu pentru telefoane are acelaşi kerne de bază şi drivere ca şi Android, dar şi o nouă interfaţa şi sistem de navigare. Ubuntu se bazează foarte mult pe gesturi pentru navigare, un trend întâlnit şi pe alte noi OS-uri, de la BlackBerry 10 la Windows 8. Fiecare dintre cele 4 colţuri ale ecranului poate fi atins pentru a realiza o acţiune.
 
Ubuntu

Un scurt swipe din dreapta permite accesarea ultimei aplicaţii folosite, iar un swipe de jos în sus afişează meniul aplicaţiei în care vă aflaţi. În cele din urmă, un swipe de sus în jos afişează notificări şi mesaje. Ubuntu se axează foarte mult pe aplicaţii web HTML 5 şi trebuie să aflaţi un lucru foarte important: în ciuda elementelor comune, Ubuntu nu va rula aplicaţii Android, ele fiind incompatibile între platforme. Ca şi pe desktop, căutarea  e la mare preţ în Ubuntu, astfel că puteţi face un search prin swipe de sus în jos, în vreme ce scrieţi termenii căutării.

Şi lockscreen-ul e total diferit de ce ştiaţi, fără un stadiu intermediar de deblocare şi oferindu-vă toate funcţiile la îndemână. Canonical va oferi în curând imagini cu acest OS, care în acest moment funcţionează doar pe Galaxy Nexus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget