aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 27 ianuarie 2013

Deblocarea telefonului pentru a opera în alte reţele a devenit ilegală în SUA de azi

Din ciclul "se întâmplă doar în SUA", începând de astăzi a devenit ilegal să îţi deblochezi telefonul mobil în State, astfel încât să funcţioneze în alte reţele decât în cea în care e blocat. Propunerea de lege a fost făcută cu 3 luni în urmă şi adoptată în această săptămână. În 2006 şi 2010 atunci când s-a analizat situaţia operatorilor, Congresul american a aprobat deblocarea handseturilor în alte reţele, dar acum acea hotărâre a picat.
 
Deblocarea telefonului pentru a opera în alte reţele a devenit ilegală în SUA de azi!

Analizând articolul detaliat al celor de la Android Police descoperim că nu e dracul chiar atât de negru pe cât pare. Şi asta pentru  că în SUA există câte o versiune specială de telefon pentru fiecare operator. Asta inseamnă că un HTC One X pe Verizon e diferit de cel pe AT&T şi un Galaxy S III pe T-Mobile poate fi diferit de cel pe Sprint. În plus, AT&T de exemplu foloseşte tehnologia GSM, iar Sprint CDMA şi un telefon GSM nu merge într-o reţea CDMA şi nici un telefon CDMA într-una GSM.

Verizon şi Sprint şi-ar putea împărţi telefoanele, dar nu o fac, iar AT&T şi T-Mobile au tehnologii în comun. E vorba aici şi de suportul pentru conectivitate în anumite benzi şi dacă luaţi un HTC One X de la AT&T şi îl folosiţi pe T-Mobile atingeţi doar viteze EDGE. Am putea spune că această lege e mai degrabă o măsură în plus de siguranţă, de vreme ce operatorii au deja propriile elemente care să îi apere de deblocare. Există şi companii mai blânde la acest capitol, ca Verizon care îşi vinde telefoanele deblocate în roaming global GSM fără probleme.

iPhone-ul se pare că e principala problemă aici, deoarece el suportî numeroase reţele şi tehnologii. Şi totuşi operatorii au grijă să îl blocheze în reţelele lor, iar noua lege e mai degrabă adresată posesorilor de iPhone decât de terminale Android, dacă mă întrebaţi pe mine. Va ajunge oare vreodată şi la noi o astfel de măsură?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget