aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 7 ianuarie 2013

Google clarifică situaţia lui Maps pe Windows Phone, dă vina pe Internet Explorer

Google Maps nu mai e disponibil pe Windows Phone nici măcar din web browser, iar o încercare de utilizare a serviciului de hărţi va duce înapoi la pagina principală de căutare Google. Astăzi Google ia poziţie şi clarifică problema, dând vina pe browserul Internet Explorer.
 
Google clarifica situaţia lui Maps pe Windows Phone, da vina pe Internet Explorer

Într-o declaraţie oficială către cei de la The Next Web, un purtător de cuvânt Google a afirmat că problema gigantului motoarelor de căutare e performanţa lui Internet Explorer. Google afirma că versiunile precedente de Windows Phone nu se comportau la nivelul aşteptărilor sale când venea vorba de Google Maps şi de aceea are loc şi redirecţionarea către pagina principală. Totuşi, Google Maps va fi disponibil din browserul lui Windows Phone 8, care e la nivelul de performanţă dorit de Google.

În comunicatul oficial Google afirmă că testează periodic compatibilitatea lui Google Maps cu browserele mobile, iar IE a picat testele, din cauza faptului că nu suporta pan/zoom şi funcţii de bază ale hărţilor. A fost dat exemplu şi browserul mobil Firefox, care oferă un suport bun pentru Maps, spre deosebire de IE. Sincer să fiu, totul pare o mare scamatorie de PR, deoarece Windows Phone 8 există de câteva luni şi dacă tot nu are probleme Google Maps în versiunea sa de IE, atunci nu are rost să îi fie înlăturat suportul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget