aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 27 ianuarie 2013

Huawei este acum al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Samsung şi Apple

Cu ceva timp în urma eram obişnuiţi să îi vedem pe cei de la Nokia pe podiumul producătorilor de telefoane, iar companii precum Sony (Ericsson) sau LG contau pe piaţă la acea vreme. Ei bine lucrurile s-au schimbat mult în ziua de azi, iar piaţa smartphone de exemplu este dominată de Samsung, urmaţi de Apple şi pe locul 3 e o surpriză... Huawei (cifre pe trimestrul 4 2012 doar).
 
Huawei este acum al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Samsung şi Apple

În mod surprinzător şi ZTE se află în top 5 producători de smartphone-uri, pe locul 5 în spatele celor de la Sony. Informaţiile vin prin intermediul unui studiu IDC şi se aplică pe trimestrul 4 al anului 2012. Livrările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 89.5% faţă de anul precedent, permiţând companiei să aibă o cotă de piaţă de 4.9%. Astfel, Huawei ajunge pe locul 3 în zona smartphone şi asta deşi Samsung e pe primul loc cu 29% cota de piaţă şi Apple pe 2 cu 21.8%.
 
Huawei este acum al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Samsung şi Apple

Pe 4 se află Sony, cu 9.8 milioane de smartphone-uri livrate în trimestrul 4 şi o cotă de 4.5%, urmaţi de ZTE, cu 4.3% şi 9.5 milioane de unităţi livrate. Sony a înregistrat o creştere de 55.6% faţă de trimestrul 4 din 2011. Dacă vreţi cifrele pe întreg anul 2012, ei bine Samsung rămâne pe primul loc, cu 39.6% din piaţă, urmaţi de Apple, cu 25.1% şi Nokia, cu 6.4%. Apoi vine HTC, cu 6% şi RIM cu acelaşi procent. Dacă vreţi să aflaţi şi care companie a vândut mai multe telefoane per total în 2012 (low end plus smartphone plus midrange), ei bine tot Samsung e pe primul loc, cu 23.7% din piaţă, urmaţi de Nokia, cu 19.6% şi Apple, cu 8%. Apoi vine ZTE, cu 3.8% şi LG, cu 3.3%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget