aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 31 decembrie 2012

Experienţă hands on cu Jolla Sailfish OS


Atunci când o echipă mare de experţi, ingineri şi specialişti de la Nokia pleca pentru a fonda startup-ul Jolla, ne făceam griji pentru Nokia, dar iată că acum rebelii plecaţi din companie ar putea fi salvarea producătorului de telefoane. E vorba despre un posibil eşec al lui Windows Phone, care ar lăsa Nokia fără prea multe alternative, Jolla şi al său Sailfish OS fiind o posibilă salvare. Până atunci, hai să vedem ce poate platforma într-o nouă experienţă hands on realizată de către Engadget.
 
Experienţa hands on cu Jolla Sailfish OS,

Sailfish OS este o platformă open source bazată pe Mer, o ramură de MeeGo care include Qt şi care foloseşte framework-ul Nemo şi o interfaţă personalizata. După cum vă aşteptaţi, acest OS mobil e bazat pe Linux şi are avantajul de a suporta atât terminale x86, cât şi ARM. În clipul de mai jos platforma rulează pe Nokia N950, celebrul handset pentru dezvoltatori apărut anul trecut. Ce am remarcat la Jolla OS este faptul că aduce cu MeeGo când vine vorba de gesturi de control şi anume swipe-uri, dar şi cu BlackBerry 10 OS puţin.

Ecranul de standby afişează operatorul în partea superioară, oră în partea inferioară şi o coloană cu iconuri pentru notificări în partea dreaptă. De îndată ce facem swipe în jos apare un meniu cu opţiuni în plus. Lockscreen-ul permite accesul instant la funcţia de telefonie, camera şi profiluri. Dacă faceţi swipe în sus în lockscreen vedeţi notificări detaliate şi informaţii precum semnalul său starea bateriei. Homescreen-ul include o zonă personalizabila cu 4 iconuri în zona inferioară, aceasta fiind zona pe care noi o numim de obicei "dock", cu aplicaţiile principale.
 
Experienţa hands on cu Jolla Sailfish OS,

Spaţiul gol din centrul ecranului este o grilă cu "cards", care reprezintă aplicaţiile ce rulează la un moment dat. Prin acest sistem Jolla foloseşte homescreen-ul ca un task manager, iar acest aspect îmi aminteşte încă o dată de BlackBerry 10 OS. Odată ce vă aflaţi într-o aplicatie, un swipe incomplet de la dreapta la stânga va afişa notificările, în vreme ce un swipe pe tot ecranul va duce în Homescreen. Mai multe detalii găsiţi în clipul de mai jos, iar până acum lucrurile par promiţătoare.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget