aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 3 decembrie 2012

De ce Samsung Galaxy Nexus rămâne un telefon perfect și la final de 2012?


Samsung Galaxy Nexus a fost lansat la final de 2011 și pe plan local au fost două variante: cel de la Vodafone care rulează Android 4.1.1Jelly Bean și cel achiziționat fără semnarea unui contract care se laudă cu Android 4.2 Jelly Bean, cred că a fost deja primit ca update software via OTA.
 
De ce Samsung Galaxy Nexus rămâne un telefon perfect și la final de 2012?

Rămâne un smartphone perfect cu Android din mai multe puncte, să vedem care ar fi datele hardware la nivel general:
  • display Super AMOLED de 4.65 inch cu rezoluție HD / 1280x720 pixeli;
  • procesor TI OMAP dual-core la 1.2 GHz + 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD;
  • Android 4.2 Jelly Bean / Android 4.1.1 Jelly Bean;
  • 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi în toate standardele, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;
  • cameră foto de 5 Megapixeli care filmează la 1080p, cameră frontală de 1.3 Megapixeli;
  • baterie de 1750 mAh.

Punctele forte pentru Samsung Galaxy Nexus:

a. Design

Formă ușor atipică, curbat la bază și asta-l face să stea mai bine în mână. Nu este un smartphone cu greutate în înțelesul direct al termenului, 8.9 mm grosime. Se oferă acces la bateria de 1750 mAh și dacă doriți să treceți pe o baterie de 2000 mAh există un pachet special cu acumulator și un nou capac spate, costă sub 150 de lei.

b. Display 

4.65 inch Super AMOLED ușor curbat la bază care se menține în top și la final de 2012. HTC One X sau LG Optimus 4X HD îi sunt superioară afișând culori mai naturale, dar unora le place negrul dat de un Super AMOLED plus culorile ușor puse în mod vivid.

c. Android nativ și hardware destul de puternic să ducă orice aplicație din Google Play

Nu mai este la fel de bine cotat în testele benchmark precum HTC One X, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II, LG Optimus 4X HD, etc. Are ceva peste toate aceste telefoane: interfața nativă a Android și update de software rapid. Asta nici măcar Note II sau S III nu o pot promite celor care le achiziționează. Plus că te scapă de interfețe ușor ciudățele ale producătorilor hardware.

d. Conectivitate & cameră foto și video - nu excelează la aceste capitole, dar nici nu stă rău. Nu este un smartphone 4G, dar va dura până când această tehnologie se va generaliza la nivel național. Camera foto de 5 Megapixeli filmează bine la 1080p, decent la captura foto.

e. Preț - 1500 - 1600 lei

Nu rupe la buzunar față de concurență ce trece ușor de 2000 de lei.

Samsung Galaxy Nexus se menține bine pentru că a fost conceput bine, dar și pentru că LG Nexus 4 dezamăgește ușor. Are un super hardware, dar s-a încăpățânat LG să pună sticlă pe față și spate, doar 8 GB spațiu de stocare și preț destul de mare la ora actuală, peste 2.300 de lei.

Toate celelalte telefoane Android pierd în fața seriei Nexus prin update-urile Android ce sosesc târziu. Acum să nu înțelegi că nu apreciez telefoanele Android în genul SGS III, Note II, dar trebuie avut în calcul și prețul la care le găsiți.

Nexus nu s-a demonetizat la fel de rapid ca alte smartphone-uri cu Android. Sunt curios dacă va rămâne în producție și după debutul lui LG Nexus 4, îi canibalizează vânzările într-un fel. Normal că și vremea lui Samsung Galaxy Nexus va trece, atunci când vor debuta telefoanele cu display la 1080p și cu arhitectură Qualcomm Snapdragon S4 Pro cu Adreno 320 pe post de GPU. Atunci va fi depășit clar și cu greu se mai poate compara cu ele. Și acum spun că Nexus luptă în categoria de top cu preț de middle-level.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget