aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 24 decembrie 2012

Vânzările Windows Phone încep să ameninţe iPhone-ul în Europa de Sud; Nokia e gata să dea lovitura!

Cred că e prima oară când vedem o serie de statistici care chiar confirma succesul lui Windows Phone, fie şi pentru o regiune mai mică a lumii. Studiul realizat de către cei de la KantarWorldPanel arata că Windows Phone câştiga tot mai mult teren în Europa de Sud, iar Nokia are succes în vânzarea modelelor WP mai ieftine sau puţin mai vechi.
 
Statistici WP

În plus, se pare că Nokia ar încerca din greu să facă faţă cererii pentru Nokia Lumia 920, terminal Windows Phone cu camera Pureview care a ajuns şi la eMAG.ro cu un preţ uriaş. Dacă vreţi cifre şi statistici, ei bine în Italia Windows Phone are o cotă de piaţă de 11.8%, înregistrată pentru luna noiembrie, asta înainte ca Nokia Lumia 920 să se lanseze. Şi asta în vreme ce iOS are 20.6% la nivel local. Considerăm că Google ar trebui să fie mai îngrijorat de ascensiunea lui Windows Phone decât Apple, deoarece platforma Microsoft câştiga mult din cota terminalelor midrange şi low end, ceea ce nu e segmentul iOS, ci mai degrabă Android.
 
Statistici WP

Se pare că grosul vânzărilor Android ar fi reprezentat de terminale cu preţ accesibil, conform aceluiaşi studiu. În Spania Windows Phone a făcut un salt de la 0.4% la 3%, în vreme ce iOS are acum doar 4.4%. Datele celor de la StatCounter arata că Android a pornit-o la drum exact ca Windows Phone, cu o cotă minusculă de piaţă o bună perioadă de timp, pentru a decola apoi brusc. Se va întâmpla oare la fel şi cu Windows Phone? Cifrele Statcounter confirma şi o creştere a lui Windows Phone în Marea Britanie, în detrimentul BlackBerry-urilor, se pare.
 
Vânzările Windows Phone încep să ameninţe iPhone-ul în Europa de Sud; Nokia e gata să dea lovitura!

Ar fi interesantă o astfel de statistică şi la noi în ţară, mai ales după promovarea uriaşă pe care o au modelele Windows Phone pe TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget