aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 30 decembrie 2012

Un producator de aplicatii lanseaza zeci de software-uri false in Google Play Store


Un producator de aplicatii lanseaza zeci de software-uri false in Google Play Store
Malware-urile din magazinul online Google Play Store nu sunt ceva nou, iar Google se straduieste sa le  elimine pe majoritatea. Totusi, exista si unele care se strecoara printre masurile de securitate. Prin intermediul unui cont fals de producator din Google Play, numit “apkdeveloper”, s-au lansat in magazinul online numeroase jocuri si aplicatii false, in principal asa zise versiuni ale unor aplicatii populare printre utilizatori.
Cele mai populare titluri care se numara printre aplicatiile false sunt jocul Temple Run de la Imangi si Contract Killer Zombies de la Glu Mobile. Se pare ca falsul producator a folosit cuvantul “Super” la sfarsitul tuturor aplicatiilor lansate. Acest lucru ar trebui sa ridice imediat semne de intrebare clientilor care vor putea, in acest fel, sa stabileasca care dintre aplicatii sunt originale si care sunt falsuri. In plus, toate software-urile false au  pictograme la fel, in loc sa fie cate o imagine diferita pentru fiecare.
Din moment ce majoritatea utilizatorilor nu indraznesc sa instaleze aceste aplicatii false, nu se stie exact care este efectul acestora, dar se speculeaza ca ar avea ca  scop livrarea de anunturi publicitare nedorite pe smartphone. Desi acest lucru nu pare periculos, cu siguranta este enervant pentru utilizaotri. In plus, nu se poate sti ce se ascunde, de fapt, in spatele anunturilor publicitare aparent inofensive.
Utilizatorii sunt sfatuiti sa acorde o atentie sporita aplicatiilor pe care le descarca, pentru a nu instala software-uri care contin malware-uri. Pentru a se feri de aplicatiile periculoase, tot ce trebuie sa faca utilizatorii este sa verifice numele producatorului, parerile celor care au folosit software-ul si descrierea produsului, pentru a se asigura ca descarca unul original. Atunci cand descopera o aplicatie falsa, utilizatorii sunt sfatuiti sa raporteze acest lucru catre Google.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget