aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Review Sony Xperia U

Review Sony Xperia U
Xperia U este un smartphone entry-level, ce impresioneaza prin design si performante. Telefonul are un aspect interesant, cu finisaje bine realizate. Aparatul, de dimensiuni medii este foarte usor de tinut in mana, fiind pe placul celor care nu vor un telefon de dimensiuni foarte mari. Xperia U iese in evidenta prin pretul mic pentru un smartphone cu procesor dual-core.

Design

De la primul contact, telefonul iti transmite ca este realizat de un producator de top, prin designul interesant. Xperia U are o carcasa dintr-ul plastic de calitate cu finisaje bine realizate. Aparatul este putin cam gros, de 12 mm, insa acceptabil pentru un model entry-level.
Xperia U are un display TFT de 3,5 inch rezistent la zgarieturi.  Ecranul este realizat cu tehnologia Sony Mobile BRAVIA Engine, fapt pentru care imaginile sunt mai clare si mai naturale. Rezolutia este de 480 x 854 pixeli, iar densitatea de aproximativ 280 ppi (pixel per inch).
In partea de sus observam casca, obiectivul camerei frontale si mai multi senzori: unul de lumina si doi de proximitate. Pe partea din spate, sus, sunt pozitionate: camera foto, blit-ul LED si difuzorul.
Pe marginea din stanga, sus, gasim slotul microSD, pentru incarcator si transfer de date. In dreapta, pe cealalta margine, sus avem butonul on/off, la mijloc cele doua butoane de volum, iar jos butonul pentru camera foto. Pe marginea de jos avem microfonul principal, iar pe cea de sus, conectorul jack audio de 3,5 mm si microfonul secundar.

Interfata si aplicatii

Sony Xperia U are o interfata prietenoasa si personalizata. Telefonul are trei butoane frontale: "home", "back" si meniu, pozitionate sub ecran. Cele trei butoane frontale au functii multiple, astfel, am observat ca daca tinem apasat mai multe secunde butonul "home", este afisata o fereastra cu ultimele aplicatii deschise. Telefonul are in partea de jos, sub butoanele frontale, o bandra transparenta luminoasa de culoare violet, ce se aprinde pentru cateva secunde in cazul anumitor aplicatii.
Pe tastatura avem si o sectiune de "smile faces :)", in partea stanga, intre butornul pentru modul de afisare caractere numerice si simboluri si tasta "space". Tastatura poate fi inchisa prin apasarea butonului din stanga, jos sau prin apasarea butonului frontal "back".
Am gasit o serie de aplicatii preinstalate, printre care: Google Search, Facebook, Google Maps, YouTube, Google Talk, Gmail, Google Latitude, Android Market etc.
Prin Wireless, telefonul se conecteaza foarte bine la Internet, iar navigarea web se face foarte usor. Din pacate telefonul a venit blocat intr-o anumita retea de telefonie mobila, aspect ce a limitat anumite teste.
Smartphone-ul a venit cu Android 2.3.7 Gingerbread, o versiune cam veche. Sistemul de operare se misca destul de bine, nu are lag-uri, insa mi-as fi dorit sa vad cum ruleaza si cu Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, update ce este disponibil. Recent, producatorul japonez a anuntat ca Xperia U nu va avea parte si de o versiune Jelly Bean.

Camera

Fotografiile sunt destul de reusite, chiar si in conditii de lumina redusa. Camera are o rezolutie de 5 megapixeli, autofocalizare, zoom digital 16x si blit LED. Camera poate realiza si fotografii 3D.
Aplicatia pentru camera foto/video poate fi lansata atat din iconita de pe ecran, cat si prin apasarea butonului dedicat camerei foto, amplatat in partea din dreapta/jos (sus in dreapta, in cazul pozitionarii orizontale a telefonului). Selectand una dintre cele doua pozitii din dreapta, sus, se poate trece din modul foto in cel video si invers.
Fotografierea si pornirea inregistrarii video se poate face prin selectarea butonului din partea dreapta de pe mijloc sau prin actionarea butonului fizic dedicat camerei. Pot fi realizate fotografii si doar prin simpla atingere a ecranului, prin functia touch focus. 
Aplicatia are prestabilite cinci moduri: normal, camera foto frontala, panoramare prin balans, panoramare 3D (fotografii 3D cu unghi larg), multiperspectiva (fotografii din mai multe unghiuri). Balansul de alb poate fi setat, in modul normal, in functie de conditiile mereo si poate fi: automat, incandescent (lumina de la becuri), fluorescent, lumina naturala si innorat.
Pentru zoom-in/zoom-out (marire/micsorare) se folosesc butoanele fizice pentru volum. Camera poate detecta pana la 5 fete, dar si zambetul. Fotografiile pot fi geoetichetate prin GPS sau printr-o conexiune de date (mobila/Wi-Fi).
Am testat camera Xperia U, iar imaginile surprinse au fost destul de bune pentru un telefon mobil, asa cum se poate vedea mai jos. Rezolutia maxima de fotografiere este de 2560 x 1440 pixeli.


Video

Am testat camera video iar rezultatele au fost destul de bune, chiar si pe timp innorat. Camera este destul de sensibila si in conditii de lumina scazuta datorita senzorului Eximor R.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget