aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 10 septembrie 2012

A fost creat CIPUL CUANTIC. Cum va REVOLUŢIONA industria IT


Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Bristol din Marea Britanie au reuşit să construiască un nou „cip cuantic” ce va permite crearea unor telefoane mobile complet securizate şi a unor computere ultra-rapide ce depăşesc cu mult performanţele dispozitivelor existente astăzi.
Echipa de cercetători din întreaga lume ce a reuşit să atingă acest progres extraordinar va dezvălui mai multe detalii în cursul acestei săptămâni, în cadrul British Science Festival, eveniment ce va avea loc în Aberdeen, scrie descopera.ro
Pe termen scurt, cercetătorii vor folosi această tehnologie pentru a securiza serviciile de comunicaţii folosite de telefoane mobile şi de computere, făcând ca operaţiunile de zi cu zi, precum banking-ul online şi cumpărăturile pe internet, să fie mult mai sigure. De asemenea, telefoanele mobile vor fi protejate de tentativele de hacking.
Tehnologia cuantică reprezintă un vechi deziderat al cercetătorilor din întreaga lume. Cipul cuantic conceput de oamenii de ştiinţă este produs din siliciu, funcţionează pe bază de lumină şi este de mii de ori mai mic decât cipurile de sticlă folosite până acum. Acest cip va permite producerea în masă a tehnologiilor cuantice, permiţând mai întâi fabricarea de telefoane mobile complet sigure, ca apoi să deschidă calea spre computere cuantice ultra-rapide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget