aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 10 septembrie 2012

HTC ar putea câştiga un proces intentat Apple pe bază de brevete LTE; iPhone-urile 4G ar putea fi interzise în SUA!

Acum că duelul dintre Samsung şi Apple a intrat într-un oarecare con de umbră, apare un alt rival al mărului muşcat, care preia ştafeta. E vorba despre HTC, compania taiwaneză care a dat în judecată Apple evident pentru încălcarea de brevete. E vorba aici despre brevete legate de tehnologia LTE. La urma urmei,HTC e prima companie care a lansat un telefon cu touchscreen şi LTE pe piaţa americană.
Ce nemulţumiri are Apple în legătură cu cazul HTC? În primul rând HTC a cumpărat brevetul de la ADC Telecommunications în aprilie 2011, la preţul de 75 de milioane de dolari. Apple a cerut curţii să califice brevetele drept invalide, deoarece HTC le-a cumpărat târziu şi special pentru a le folosi la tribunal. Judecătorul Thomas Pender a respins cererea Apple şi cazul continuă, cu şanse mici de câştig pentru Apple. Brevetele intră sub incidenţa unei legi care le permite celor de la Apple să plătească preţuri rezonabile pentru a le folosi.

Dacă HTC câştiga procesul, atunci ei vor avea opţiunea de a cere o interdicţie la vânzare pe piaţa americană modelelor LTE de iPhone şi chiar şi a iPad-urilor LTE. Se zvoneşte de ceva vreme că noul iPhone va fi unul LTE şi acest nou terminal a fost menţionat chiar şi în discuţiile dintre judecător şi avocatul Apple, Michael McKeon. Întrebat de judecător dacă următorul iPhone va fi mai subţire şi va avea un ecran mai mare, McKeon a răspuns că "asta spun blogurile".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget