aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Lenovo S2107A – Tabletă ieftină care rivalizează cu Nexus 7


Lenovo a dezvăluit în cadrul evenimentului IFA 2012 noua colecţie de tablete cu sistem de operare Android 4.0 IceCream Sandwich, una dintre cele mai atractive fiind Lenovo IdeaPad S2107A.
Motivele pentru care acest model ne-a atras atenţia au fost preţul de numai 200 USD şi dotările tehnice decente pentru această gamă.
Astfel, Lenovo S2107A este o tabletă cu ecran LCD cu diagonală de 7” şi rezoluţie HD, în timp ce platforma tehnică este Nvidia Tegra 3, alcătuită dintr-un procesor quad-core ARM Cortex A9 cu frecvenţa de 1 GHz şi 1 GB RAM, în timp ce memoria internă este de 16 GB, plus slot pentru carduri microSD.
Conectarea la internet este asigurată de conexiunile Wi-Fi şi 3G, la acestea adăugându-se şi sistemul GPS cu funcţie A-GPS pentru localizare. Tableta beneficiază inclusiv de cameră foto de 2 MP. Lansarea pe piaţă nu a fost încă dezvăluită de Lenovo, însă preţul este cel precizat la începutul articolului: doar 200 USD.
Când spui tabletă de 7” de 200 USD primul gând te duce inevitabil la Nexus 7. Tableta produsă de Asus pentru Google este foarte apreciată pentru design, calitatea ecranului şi configuraţia hardware decentă, însă iată că Lenovo atacă supremaţia acesteia cu caracteristici asemănătoare oferite la acelaşi preţ. Totuşi, există câteva diferenţe majore între cele două tablete şi, contrar aşteptărilor, Lenovo are câţiva aşi în mânecă.
Cel mai important dintre ei este conectivitatea 3G, care lipseşte cu desăvârşire de pe Nexus 7 şi care îţi oferă oportunitatea de a te conecta la internet şi în afara reţelelor Wi-Fi. În plus, tableta Lenovo are slot pentru carduri microSD şi conectivitate microUSB, dar şi cameră foto, fie ea şi de numai 2 MP.
În schimb, principalul avantaj al lui Nexus 7 este ecranul. Construit în tehnologie IPS, acesta oferă unghiuri de vizualizare, luminozitate şi culori semnificativ mai bune decât cele ale rivalului Lenovo. În plus, chiar dacă ambele tablete utilizează platforma Nvidia Tegra 3, Nexus 7 are un procesor tactat la o frecvenţă mai mare (1.3 GHz vs. 1 GHz).
Nu în ultimul rând, Nexus 7 este echipat din fabrică cu noul sistem de operare Google Android 4.1 Jelly Bean şi prezintă avantajul de a primi imediat viitoarele update-uri, în timp ce Lenovo S2107A mizează pe un Android 4.0 IceCream Sandwich.
Acestea fiind spuse, ce recomandare putem face în duelul Nexus 7 vs. Lenovo S2107A? Ei bine, decizia finală îţi aparţine în funcţie de specificaţiile care te interesează la o tabletă de 7”.
Dacă vrei conectivitate 3G, port microUSB şi slot microSD te poţi orienta spre tableta Lenovo, însă dacă aceste dotări nu sunt la fel de importante pentru tine precum un ecran de calitate, performanţele hardware un pic mai bune şi ultima versiune de Android atunci probabil că Nexus 7 este alegerea mai bună pentru tine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget