aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 30 septembrie 2012

Motivul pentru care Apple a renunţat la Google Maps


r
Motivul pentru care Apple a renunţat la Google Maps
Compania Apple a renunţat la hărţile Google odată cu introducerea noii versiuni a sistemului de operare iOS 6 pentru că nu a reuşit să convingă conducerea celui mai puternic motor de căutare să le ofere suport pentru navigarea ghidată prin voce, conform site-ului AllThingsD. com.
"Au fost mai multe discuţii care au aprins negocierile, dar navigarea ghidată prin voce a fost subiectul critic. În cele din urmă, a dus la ruperea colaborării", a declarat o sursă apropiată negocierilor, citată de site.
Serviciul "voice navigation" este oferit gratuit tuturor utilizatorilor Google Android de câţiva ani, dar facilitatea nu a făcut parte din termenii înţelegerii dintre cele două companii. Faptul că utilizatorii dispozitivelor Apple trebuiau să privească mereu spre ecran pentru a obţine direcţii, punea produsele mobile Apple în dezavantaj. Pe de altă parte, gigantul din Cupertino nu mai vroia să depindă de principalul său rival pentru stabilirea funcţionalităţii hărţilor, Apple fiind cunoscută pentru controlul mare pe care vrea să îl exercite asupra produselor sale.
Google investise sume mari de bani în crearea serviciului "voice navigation" şi nu avea de gând să-l dea ieftin pe mâinile competiţiei, aşa că au cerut în schimb câteva lucruri pe care Apple le-a refuzat: să scoată mai mult în evidenţă brandul Google în aplicaţia hărţilor şi să includă Latitude, reţeaua socială dezvoltată de Google care localizează pe hartă persoanele înregistrate.
Apple a ştiut din acel moment că trebuie să găsească o altă soluţie, aşa că a început să achiziţioneze subtil companii care produc hărţi şi să grăbească dezvoltarea unei aplicaţii proprii care să includă şi facilitatea navigării ghidate audio, potrivit surselor.
Deşi contractul încheiat cu Google încă nu expirase, Apple s-a grăbit să renunţe de tot la aplicaţia principalului său rival, compania producătoare a sistemului de operare Android. Această decizie reprezintă o lovitură mare dată gigantului din California, pentru că milioanele de posesori ai dispozitivelor Apple care vor trece la versiunea iOS 6, vor renunţa la Google Maps.
"O sută de milioane de dispozitive cu softul actualizat reprezintă o mare pierdere pentru Google", notează un executiv din industria hărţilor.
Pe de altă parte, decizia Apple a atras nemulţumirea utilizatorilor din toată lumea care s-au plâns de superficialitatea şi erorile din aplicaţia Maps: oraşe importante cu denumirile încurcate, părţi lipsă din oraşe, afişarea unor aeroporturi în locuri greşite şi lipsa ghidului pentru transport în comun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget