aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 30 septembrie 2012


Comanda secretă care accesează toate fişierele parolate ale unui smartphone cu Android
Specialiştii IT&C au avertizat utilizatorii de smarthphone-uri cu sisteme de operare Android să descarce ultima versiune de software şi să fie atenţi la link-urile pe care le acceseză de pe telefonul mobil întrucât pot lua viruşi care aduc telefoanele la setările din fabrică, fără niciun mesaj de avertizare, scrie Daily Mail.
Cercetătorii au descoporit că există viruşi care pot şterge întreaga memorie a telefonului, agenda de contact, pozele şi muzica şi se activează la un simplu click pe un link. Testele au fost făcute pe dispozitivele Samsung însă ar putea avea aceleaşi rezultate şi pe dispozitivele companiilor rivale, precum HTC.
O mare parte din telefoanele Samsung au o aplicaţie care permite apelarea automată a unui număr preluat de pe orice site.
În timp ce această aplicaţie poate fi de ajutor în multe situaţii, de exemplu când vrei să suni la un restaurant după ce accesezi site-ul acestuia, poate fi şi o sursă de inspiraţie pentru hackeri.
Multe smarthphone-uri au comenzi secrete, precum apelarea *#*#4636#*#* care îţi va arăta toate fişierele parolate ale telefonului. Dispozitivele celor de la Samsung au coduri suplimentare, printre care unul care resetează automat telefonul.
Link-urile pot fi ataşate mesajelor sau pot fi preluate de pe motoarele de căutare de pe internet. Odată accesate, utilizatorii nu pot face nimic pentru a preveni resetarea telefonului.
Cercetările arată că doar anumite dispozitive pot lua viruşii iar cei de la Samsung au îmbunătaţit serviciul de protecţie a telefoanelor pentru a preveni această problemă.
"Cea mai recentă problemă privind securitatea împotriva viruşilor a modelului Galaxy SIII a fost rezolvată prin intermediul unui update al sistemului de operare", a asigurat purtătorul de cuvânt al Samsung.
"Recomandăm tuturor utilizatorilor Galaxy SIII să-şi descarce versiunea îmbunătăţită a sistemului de operare", a mai spus el.
Cei de la Android au anunţat că vor lansa şi ei un update pentru software care să prevină astfel de probleme de securitate. Acest lucru ar putea dura însă deoarece mulţi producători de smartphone-uri care folosesc sistemele de operare Android insistă să aducă propriile completări la software pentru dispozitivele lor.
Puţini utilizatori ar putea accesa un astfel de link însă oricine care este îngrijorat poate căuta aplicaţia Tel Stop în magazinul online a celor de la Google, PlayStore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget