aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 16 septembrie 2012

Sony a lansat in Romania tableta Sony Xperia S




Nu demult ne uitam la primele fotografii apărute pe internet cu noua tabletă a celor de la Sony,Xperia S de 9.4 inch, și la design-ul ei puțin ieșit din comun. Aceasta a fost prezentată și la IFA 2012 și din fericire nu a trebuit să așteptăm foarte mult ca aceasta să fie lansată și în România.
Evenimentul de lansare s-a desfășurat ieri, în club Freddo, unde Sony a ținut diverse prezentări cu aplicații specifice unor tipuri de consumatori: food experimentalist, social wizard, captain dad, trendsetter și gaming guru.
Tableta Sony Xperia S vine cu un procesor Nvidia Tegra 3 și sistem de operare Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Cele două fac echipă bună când vine vorba de jocuri sau fișiere media, dar nu numai. Tableta are și câteva tehnologii și aplicații interesante.
Cu ajutorul modului Clear Audio+ vă puteți bucura de o claritate a sunetului net superioară, dar poate cel mai interesant lucru este că tableta poate fi folosită ca o telecomandă. Se poate folosi pe device-uri cum ar fi DVD/Blu-ray player, receptor digital pentru televiziunea prin cablu, TV sau sistem home cinema și altele. Practic, aceasta funcționează prin infraroșu și cu ajutorul funcției Macro se poate memora succesiunea comenzilor pentru a fi aplicate automat.
”Socialife” este o altă aplicație care vine odată cu produsul. Aceasta îmbină rețelele sociale ca Twitter, Facebook și chiar Google Reader pentru a avea la îndemână toate paginile pe care le vizitați zilnic. De asemenea, întâlnim și noi aplicații multimedia cum ar fi Walkman, Album și Movies. Walkman integrează automat melodiile la care contactele de pe Facebook au dat like, aplicația ”album” permite vizualizarea, sortarea și distribuirea fotografiilor printr-o interfață intuitivă, iar ”Movies” redă înregistrările video la o calitate ridicată.
Să vorbim puțin și de partea hardware. Display-ul tabletei este rezistent la picăturile de apă, vine cu o rezoluție de 1280×800 și tehnologie IPS. În completarea procesorului și sistemului de operare, avem 1GB RAM, Wi-Fi, Bluetooth și o memorie de 16GB sau 32GB care poate fi extinsă printr-uncard SD. Are două camere, una principală de 8MP pentru foto și video și una secundară, de 1MP, pentru conferințe web.
Tableta are o greutate de 560 de grame și poate veni cu un docking station care-i mărește capacitățile adăugând o tastatură și un suport pentru mai mult confort la utilizare. Din ce mi-am dat seama, tastatura pare mai mult touch, fără un feedback mare la taste. Dacă sunteți puțin mai pretențioși în ceea ce privește tastatura, poate ar trebui să testați mai întâi accesoriul înainte să îl cumpărați.
Xperia S poate fi personalizată și protejată prin cover-urile disponibilite în mai multe culori. Cei de la Sony au declarat că doresc să se axeze mai mult pe segmentul middle class și segmentul feminin, dar și spre cei tineri.
Referitor la sistemul de operare, cei de la Sony s-au arătat precauți. Android 4.1 Jelly Bean va fi probabil instalat după mai multe testări. Cu alte cuvinte, se așteaptă o variantă finală.
Xperia S este disponiblă de azi în România în varianta WiFi la un preț de 1900 de lei pentru versiunea cu 16GB spațiu de stocare. Varianta cu 3G va intra pe piață la sfârșitul lunii octombrie, la un preț de 2400 de lei.
    
Specificatii tehnice ale tabletei Sony Xperia S:
LCD9.4” (23.8 cm) OptiContrast Panel cu tehnologie IPS
Rezoluţie1280 x 800
ProcesorNVIDIA Tegra 3 (Cortex A9 Quad Core)
RAM1GB RAM
Stocare16 / 32 – extensibilă cu card SD
Cameră frontală1.0 MP
Cameră spate8.0 MP
Conectivitate wirelessWi-Fi (802.11a/b/g/n) | Bluetooth 3.0 + EDR
Accelerometru3 Axe
Gyro3 Axe
Ieşire HDMIDa, cu adaptor opţional
Rezistenţă la stropireDa (Clasa de protecţie IPX4*)
AutonomieRedare video – până la 12 ore | Browsing web cu WiFi – până la 10 ore
Dimensiuni241.2mm (L) x 8.8mm (G1) 11.85(G2) x 174.3mm (A)
Greutate560g (WiFi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget