aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

joi, 25 octombrie 2012

Android va depăşi Windows din 2016


A fost oferită o estimare Gartner cu referire la piaţa de PC - smartphone - tabletă şi s-a specificat că din 2016 s-ar ajunge ca Android să depăşească Windows ca market share. Multe dintre activităţile ce până acum le derulam doar în faţa PC-ului le putem face pe smartphone sau tabletă.
 
Gartner: Android va depăşi Windows din 2016

Android stă bine la capitolul telefoane inteligente, la tablete ocupă locul al II-lea după Apple şi sistemul lor de operare Chromium nu a depăşit faza de experiment, deşi puteţi achiziţiona şi notebook-uri care să-l ruleze, preţurile sunt decente, fără impact major în competiţia cu Windows sau MacOS X.

Microsoft cu al său Windows şi-a pus speranţele în Windows Phone 8, Windows RT şi Windows 8. Acestea sunt elementele pe care mizează de la final de lună. Să vedem statistica Gartner sau mai degrabă estimarea lor pentru 2016:
  • 2.3 miliarde de PC-uri, tablete şi smartphone-uri cu Android;
  • 2.28 miliarde de device-uri cu Windows;

La sfârşit de 2012 s-ar vorbi de:
  • 1.5 miliarde de device-uri cu Windows;
  • 608 milioane de device-uri cu Android.

Observaţi cât de mult a crescut Android şi asta dacă ne gândim la lansarea sa din 2008 faţă de Windows care se află de piaţă de peste 15 ani. Problema Microsoft ar fi că la ora actuală nu contează pe telefoane smart şi nici pe tablete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget