aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 14 octombrie 2012

Aplicațiile din Google Play vor fi curând scanate pentru viruși


Google Play este pe cale să devină un loc mai sigur de unde ne putem procura aplicațiile necesare. Malware-ul, problema principală cu care platforma Android se confruntă de câțiva ani este pe cale de a fi stopat, cel puțin parțial.
Este ciudat că lucrul acesta urmează să se întâmple abia acum cu o platformă ce deține cea mai mare cotă din piață și care există de ani buni. Odată cu ultimul update pe care Google Play l-a primit, Google a introdus un antivirus integrat care să scaneze după aplicații infectate. Cei de la Android Police au analizat update-ul la versiunea  3.9.16 și iată ce linii de cod au descoperit:
<string name=”package_malware_title”>App Check</string>
<string name=”package_malware_consent_text”>”Allow Google to check all apps installed to this device for harmful behavior?
To learn more, go to Settings > Security.”</string>
<string name=”package_malware_banner_warning”>Installing this app may harm your device</string>
<string name=”package_malware_banner_blocked”>Installation has been blocked</string>
<string name=”package_malware_recommendation_warning”>Google recommends that you do not install this app.</string>
<string name=”package_malware_recommendation_blocked”>To protect you, Google has blocked the installation of this app.</string>
<string name=”package_malware_app_name”>App name: “%s”</string>
<string name=”package_malware_checkbox_label”>I understand that this app may be dangerous.</string>
<string name=”package_malware_consent_title”>Verify apps?</string>
Porțiunea de cod ”App Check” permite Google să examineze aplicațiile pe care le-ai descărcat deja, în timp ce o funcție de blocare va afișa un mesaj de avertizare în cazul în care sunt găsite lucruri suspicioase. Pentru cei care vor dori ca Google să nu le scaneze aplicațiile, va exista o opțiune prin care acest lucru va putea fi stopat. Oricum, va mai trece ceva timp până aceste lucruri vor prinde contur.
grafici de protectie antivirus
Firma de securitate Sophos spune că liniile de cod examinate sugerează că Google se pregătește de a introduce aceste scanări ale aplicațiilor în viitor, dar acest lucru va fi posibil doar odată cu lansarea următoarei versiuni de după Android 4.1 Jelly Bean (probabil Android 4.2). Nu m-ar mira dacă această îmbunătățire ar avea legătură cu recenta achiziționare a serviciului online de scanare a fișierelor, VirusTotal.
Până atunci, Google Play vă pune la dispoziție numeroși antiviruși din care puteți alege

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget