aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

marți, 2 octombrie 2012

Următorul pas în evoluţia Google şi Android - o viziune asupra viitorului


În ultimii ani a fost destul de uşor să anticipăm în ce direcţie vor merge Google şiAndroid, care au gravitat în zona de tablete şi smartphone-uri, dar acum lucrurile se complică. Odată cu sosirea unui val de tablete Windows 8, publicul ar putea să ia în calcul şi ideea unui notebook/tableta şi să crească pretenţiile de la terminalele cu diagonale mari. Şi apoi mai există şi evoluţia logică a smartphone-urilor, care trebuie să se oprească undeva cu această creştere de diagonală...
 
Dacă mă întrebaţi pe mine prevăd o dominaţie a tabletelor care nu mai sunt de sine stătătoare şi ale căror accesorii fac sarea şi piperul produsului. Vom începe să vedem toţi marii producători cu tablete cu tastatura dock şi poate chiar cu dockuri cu proiector, dockuri cu accesorii foto şi de gaming. Pe zona de smartphone-uri, în afară de creşterea diagonalei, pe care până şi Apple a realizat-o, urmează implementarea de materiale flexibile, la care Sony şi Samsung lucrează din greu de ani buni.

Eu prezic că Samsung va risca prima şi va încerca marea cu degetul cu un model Galaxy cu ecran flexibil, poate chiar în 2013. Apoi va urma evoluţia numită Google Project Glass, cu o mulţime de servicii de realitate augmentată asociate. Perechea de ochelari Project Glass vă marca începutul trecerii la o nouă generaţie de produse, pe măsură ce vom renunţa la telefoane şi tablete şi vom adopta aceste headseturi evoluate. Android va evolua şi el şi dacă prevăd un Android 4.2 Key Lime Pie cu unele îmbunătăţiri minore, ei bine îl văd pe Android 5.0 drept platforma finală, finisata, ideală şi pentru desktop, tableta şi laptop.

Se zvoneşte deja că Google va integra Chrome OS şi Android într-un singur OS lansat pentru notebook-uri şi tablete ale viitorului, probabil prin Android 5.0. Şi dacă este să continui cu speculaţiile vom avea apoi din nou două versiuni separate de Android, Android 5.1 pentru tablete şi telefoane şi Android 6.0 pe viitorul Project Glass. În acel punct interfatele holografice şi componentele flexibile de telefoane vor deveni ceva obişnuit şi ne vom adapta la această lume în care diagonala telefonului şi rezistenţa la scăpare pe jos nu mai contează, deoarece ecranul e flexibil şi device-ul la fel.

O tabletă plasată într-un dock cu proiector va înlocui definitiv desktop-ul, iar un cub cu Android ca Ouya şi o pereche de ochelari Project Glass vor garanta o experienţă de gaming fantastică. Şi dacă ne aruncăm în viitor şi mai mult se va ajunge la un mic accesoriu plasat aproape de glanda lacrimală a utilizatorului, fixat ca o mică pereche de ochelari şi toată interfaţa va fi bazată pe proiecţie şi holograme, asta undeva prin 2025, să zicem.

Google îşi va fi realizat atunci scopul, de a transforma tot ce vedem în jur în informaţie digitală şi toată planeta va fi interconectata prin Facebook, Twitter, YouTube şi Google+. Comenzile vocale şi gesturile vor fi interpretate fără echivoc şi orice termen de căutare vocală va fi recunoscut. Căutarea Google va atinge perfecţiunea şi vom putea realiza orice din motorul sau de căutare, de la comenzi de pizza, până la cele de taxi, rezervări de restaurant sau editare foto holografică prin control vocal şi gestică.

Astfel văd eu viitorul produselor Google şi al smartphone-urilor, asta dacă Apple nu are o alternativă mai bună... Voi cum credeţi că vor arăta tabletele, telefoanele şi sistemele de operare în 12 ani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget